Norsk Engelsksetterklubb

Mon04292024

Oppdatert08:07:39 PM

Nye championer

Fosens PondusI høst har rasen vår fått en del nye championer. På skogsfuglprøven til Malvik ble Fosens Pondus til Ketil Skogan (på bildet) NJCH med sin 1.AK som han fikk tildelt på fredag under prøven. På samme prøve fikk Krister Stav de siste poengene han trengte på Rampens Sako, og dermed ble også Sako NJCH.
I utstillingsringen i Trondheim ble Giddes J Tarra til Brynjar Holmli norsk og svensk UCH i november.
Royaluras L-Ricky til Eli Johanne og Terje Scheie ble også utstillingschampion etter gode resultater i utstillingsringen.

NESK gratulerer alle de stolte eierne!

Endring av påmeldingsavgift og påmeldingsrutiner fra 10.06.2017

Det er vedtatt nye påmeldingsrutiner og påmeldingsavgift for oss som deltar på jaktprøver. Endringene trer i kraft fra 10.06.2017. Alle som arrangerer jaktprøver høsten 2017 vil benytte seg av elektronisk påmelding.

På NKK`s terminliste på siden til NKK finner man en link til påmelding. I praksis betyr det at du logger deg inn på "min side" hos NKK.

Etter at fristen for å melde seg på har gått ut, vil det kun være mulig med "manuell" påmelding, og dette samt etteranmelding vil utløse et ekstra gebyr på kr 50,- pr. deltaker.

Endring av påmeldingsavgift på jaktprøver finner du her

Kongsvoldprøven.

Da har prøvekomiteen ankommet Hjerkinn Fjellstue. Oppdaterte partilister fra i går ligger ute.
Det er mange endringer, så nye lister med terreng og dommere vil komme etterhvert.
Vi avventer imidlertid litt, da det fortsatt kommer inn mange endringer.

Det er opprop alle dager på Hjerkinn Fjellstue kl. 08.00.

Livedekning av finalen vil skje på vår facebook side.

NESK ønsker alle velkommen til fjells og kjør forsiktig.

 

 

 

 

 

 

 

Vinterjakt – kun for spesielt interesserte?

For mange er jakta over lille julaften, men rypejakt kan ofte være vel så spennende midtvinters.

Les mer …

Valg av nytt NESK-styre 2014

Valgkomiteen vil minne om fristen, som er den 31. desember, for innsendelse av forslag til kandidater til nytt NESK-styre. Nytt styre velges på klubbens generalforsamling 30. april 2014.
Valgkomiteens arbeid, som er nedfelt i klubbens lover paragraf 3-3, sier blant annet:
"Forslag til kandidater til valgene. Forslag på kandidater må være Valgkomiteen i hende/poststemplet senest 31. desember før møtedato."

Les mer …

Ulf får erstatning fra Sverige

Sletthallens Dolly Parton til Ulf Henning Fløymo ble drept av ulv i Sverige under høstens jakt i Sälen. Nå er Fløymo tilkjent 20.000 SEK i erstatning fra länsstyrelsen i Dalarna.

Ulf mener pengene ikke erstatter tapet av hunden, men er likevel fornøyd med at han får dekt noe av kostnadene: – Det var en veldig premiert hund. I den sammenhengen er ikke 20.000 SEK mye i forhold til hva bikkja var verdt. Det er vanskelig å sette en eksakt verdi på hunden. Men når det først skjer, er jeg fornøyd med at erstatninga kommer, sier han. Ler mer hos NJFF.

Ny NUCH - Sørhaugliens Tia

Sørhaugliens TiaSørhaugliens Tia 07492/07 fikk på Mjøsprøven 2 en etterlengtet 1 AK etter fire fuglearbeid på fasan, hvor av tre med reis. Hun ble dermed Norsk Utstilling Champion. Tia er etter Sørhaugliens Ronni og Härkmoens Snøstorm.
Eier, fører og oppdretter er Morten Dahlby, Lillehammer.

Over stokk og stein på sparkesykkel


Båndtvangstiden byr på utfordringer når vi skal trene opp kondisjonen på hundene våre. Et alternativ er å gå til anskaffelse av en sparkesykkel.

Les mer …

Med hund i skiløypa


Å ha med hunden i skiløypa kan være et ordentlig styr. Men med et minimum av forberedelser kan det også være fantastisk god trening for både hund og eier, og ikke minst veldig moro.

Les mer …

NESK kalender 2013 i salg nå

NESK kalender 2013 copyNå kan du kjøpe NESK-kalemderen 2013 for kr.  100,- inkl. porto. Flott julegave til dine jakt og hundevenner.
Se alle NESK-artikler HER

Nm-lag

INFORMASJON TIL DE SOM ER ANSVARLIG FOR UTTAKING AV DEN ENKLETE RASEKLUBBENS LAG TIL NM-LAG 2012.

Raseklubbenes lag (rangert fra 1 til 3) bes oversendt prøvesekretær Ellen B. Dobloug på mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen mandag 27. august.

Les mer …

Henvendelser til NESK

Nå er er både NESK-telefonen, 988 96 987 og epostadressen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. i stabil drift og brukes ved henvendelser til NESK.

Stamtavler på engelsksettere i utlandet

Sverige og Finland har åpne DogWeb løsninger hvor en kan gå inn å finne stamtavler. Det finnes også noen uoffisielle sider som har stamtavler på engelsksettere.

Les mer …

Engelsksetteren har en synkende popularitet i hjemlandet

Engelsksetterens popularitet i hjemlandet har sunket drastisk de siste 10 år. I fjor ble det registret 234 engelsksettere som har sunket to tredjedeler de siste 10 år.

Les mer …

Et godt Rypekull!

Kennel Rypekullet har hatt et meget godt kull på INT NUCH Essy - 02820/00 og NSUCH NJCH NMFH03-05 Berkjestølen's Hi-Treff - 11662/00. Innavlsgraden på kullet er 1,14 %. Det var 8 valper i kullet.  Alle er stilt på jaktprøve og 6 av dem er blitt premiert og har fått meget gode resultater:

Les mer …

KV vant NM Lag vinter 2011

KV vant NM-lag vinter 2011 med 58 poeng mens ES kom på en flott andreplass med 45 poeng. Fuglearbeid til 10 poengs verdi sendte KV til topps helt på slutten, skriver www.fuglehundcup.no

Det meldes om at det var lite med fugl og den fikk opp på langt hold. Dommere Ole Ingebrigtsen / Bjørn Solheim

Les mer på www.fuglehundcup.no

Dette er laget til NM-LAG Vinter

Vinsterfjellet Pim, Østheia`s Eend Jagter og Steinrabben`s Felix - med Flørli`s Fam som reserve er laget NESK stiller med i NM-Vinter lag på Andøya torsdag. De deltakende lagene er som følger.

Les mer …

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram