Norsk Engelsksetterklubb

Fri12022022

Oppdatert08:07:39 PM

Stamtavler på engelsksettere i utlandet

Sverige og Finland har åpne DogWeb løsninger hvor en kan gå inn å finne stamtavler. Det finnes også noen uoffisielle sider som har stamtavler på engelsksettere.

I Sverige så heter databasen SKK Hunddata. Velg søk hunder i venstre meny så kan en skrive navnet på hunden eller regnr en ønsker å søke opp.

I Finnland så heter Finsk kennelklubben’s database. I feltet Pikahaku så skriver en navnet eller regnr på hunden. Det er noen knapper som skal oversette siden til svensk eller engelsk men dette virker dessverre ikke.

Det er noen uoffisielle sider hvor en kan finne stamtavler på engelsksettere over hele verden. Her finnes det også bilder på noen av hundene. En må være oppmerksom på at i uoffisielle sider så kan det forekomme feil i stamtavlene!

En side som tar for seg europeiske hunder er Setter-anglais.fr. På denne siden ligger også resultater av europeiske konkurranser, for dem som har lyst til å følge med på hva som skjer nede på kontinentet. På denne siden er det veldig enkelt å søke da de har lagt ut en alfabetisk søkeliste. A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Willie Walker Engelsk Setter Database er en annen database. Skriv inn navnet på hunden i Search Dog feltet for å starte søket. Her er det stamtavler som går veldig langt tilbake for enkelte hunder.

I databasene så kommer også innavlsgraden på hunden opp.

En kan bruke Google translate oversettelsesrad som automatisk oversetter språkene siden til norsk. Det ikke alltid oversettelsen er god men en forstår hva som står der.

 

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram