Norsk Engelsksetterklubb

Sat04202024

Oppdatert08:07:39 PM

Sletthallens Dolly Parton drept av Ulv

Ulf Fløymo sin hund Dolly ble drept av ulv under jakt i Sälen torsdag 5. september. Dolly ble angrepet ved Sälens Högfjällshotell i Dalarna hvor Ulf har hytte i dette området, det er mye hytter i området så det er ikke et avsidsliggende område uten befolkning! Ulf kom over ulven som stod og bet Dolly på 20 meters hold og måtte skyte over hodet på ulven for å få ulven til å forlate Dolly! Viltnemda ment at ulven burde være redd for Ulf men det var den ikke!

 

Angrepet skjedde kun 150 meter fra Ulf og viltnemda har undersøkt plassen hvor Dolly ble tatt. Viltnemda mener at ulven har løpt etter Dolly og bitt henne mange ganger i bakbenene før ulven fikk lagt ned Dolly. Ulf fikk fraktet Dolly til veterinær men livet stod ikke til å redde da det var mange alvorlige bitt og ryggen knekt. Det er en svært trist hendelse hvor en mister en god venn på en så brutal måte. Skogsfuglejakten er over i år for Ulf selv om han har to andre engelsksettere. Det blir ikke noe mer skogsfugljakt på meg med det første, nei. Jeg har mistet lysten på det akkurat nå sier Ulf. Ulf bor i Elverum og er bekymret at ulven skal bli så tam på norskesiden også, da blir da får vi et problem! Det er nok mange som kjenner Ulf i fra prøvemiljøet der han er en kjent fuglehunddommer og Dolly var en av VK hund.

Hendelsen er omtalt i Østlendingen, på Svensk Jakt sin hjemme side og i DT.

Det er ikke første gangen en engelsksetter er blitt drept av ulv, Sletthallens Rusty til formannen våres Fredrik Aalerud ble revet i hjel av ulv utenfor sitt hus, i Fet i Akershus mai 2008. Brannigan til Tore Martinsen som ble tatt av ulv i Rendalen. Vi har hatt flere medlemmer som har vært i kontakt med ulv. En ulv i Østmarka jaget Xavi til partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen. Stein Sorknes hadde nærkontakt med ulver i fjor vinter. Vi har også hatt en engelsksetter fikk søket sitt noe oppstykket da den ble forfulgt av en ulv på Hemne JFFs fuglehundprøve 2008. Henry rant ned en ulv som var i ferd med å angripe han hund tidligere i år.

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram