Norsk Engelsksetterklubb

Fri12022022

Oppdatert08:07:39 PM

Engelsksetteren har en synkende popularitet i hjemlandet

Engelsksetterens popularitet i hjemlandet har sunket drastisk de siste 10 år. I fjor ble det registret 234 engelsksettere som har sunket to tredjedeler de siste 10 år.

The Kennel Club har publisert en liste over 24 engelske raser som har mindre en 300 registrerte individer. I år har engelsksetteren kommet inn på denne lista da antall registrerte valper har sunket under 300. The English Setter Association skiver at det er en del tisper som har gått tome mens andre har fått små valpekull. I England så er det oppsving i små selskapshunder som Chihuahua mens mer tradisjonelle hunden er på vikende front.

Aftenposten har lagt ut to artikler på nettet angående fallende interesse av norske hunderaser og engelsksetteren i hjemlandet, 6 av 7 norske hunderaser kan dø ut og Engelsk setter på kriseliste i hjemlandet.

I grafen så vises antall registrerte engelsksettere de siste 10 år i Norge og i Storbritannia. Engelsksetteren er den mest populære rasen blant de stående fuglehundene og 5. mest populære hunderasen i Norge. Det blir registrert mellom 800 og 1000 individer pr år, i 2011 ble det registrert 791 valper. I 2010 ble det registrert rundt 25.000 individer i Europa. Sammenligner en Norge med andre land i Europa ligger vi på 2. plass i forhold til folketallet. I antall registrerte ligger vi på 3. plass, kun Italia og Frankrike med flere. Italia registreres det ca. 18 000 individer pr år. Her må det bemerkes at Italia produserer valper for stort sett hele syd og mellom Europa.

Les mer om dette på The Kennel Club, The English Setter Association og på BBC News:

English Setter risks extinction for the first time

English setters join the vulnerable native breeds

UK native dog breeds 'at risk of extinction'

An Introduction to the Vulnerable Native Breeds

Breed Registration Statistics can be found here

 

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram