Norsk Engelsksetterklubb

Wed04242024

Oppdatert08:07:39 PM

Et godt Svensk engelsksetter kull med Norsk innslag

Et kull som har gjort det godt på tvers av grensa er et kull fra Kennel Giddes. Det er 7 hunder i kullet og 5 er premiert med 1. premier, to er bosatt i Norge. Kullet ble 2 år i 24. mars og to hunder har fått sin VK billett i vinter hvor hunden til oppdrettere Ripas har til og med fått 1.VK med Cert!

Foreldre til kullet er SEJCH SEUCH Mahjorts Spraka og NJCH Simo's Johsi til Roger Halvari, oppdrettere er Frida og David Gidlund i Sverige.

Giddes J Ripas 2x1.UKL m/HP, 3x1.UKL, 2x2.UKL, 2x3.UKL,1.ÖKL HP, 1.SKL CERT CK HP Frida og David Gidlund
Giddes J Ravna 1.UKL, 3.UKL, 1.AK Erik Bøhler, trenes og føres Terje Stokkebekk
Giddes J Sarvas 1.UKL, 3.UKL x 2 Jim Lindqvist
Giddes J Tarra 1.UKL Marianne og Brynjar Holmli
Giddes J Rasaka 1.UKL Peter Göransson

Fire av hundene i kullet er hoftefotografert med A-hofter. Ripas ble kåret til årets unghund og årets engelsksetter tispe i 2015 av Svenska Setterklubben. Ripas tok ni premier i UK hvor fem var 1. premier. Datteren går i mors fotspor da mor Spraka ble kåret til årets engelsksetter i 2013 av Svenska Setterklubben. Far Johsi er ikke bare en glimrende viltfinner men han har vist seg som en sterk avlshann som har flere gode kull som har markert seg sterkt i vinter, Et lovende kull med 5x1.UK, Fem hunder fra Lundefjellet i Artic Cup og Lovende jenter fra Jentefjellet med 19 premier!.

Giddes kennelen har tidligere også brukt norske hannhunder med et veldig godt resultat. Kennelens mest kjente hund i Norge er nok INT SE N UCH SE JCH Giddes B Foppa som Anders beholdt selv. Foppa var etter SUCH Giddes Taiga og en norsk hannhund INT N S JCH Taro til Arne Viktor Isaksen fra Harstad. Foppa har avlet godt er far til noen gode norske hunder. De mest kjente er NJCH Slottvidda's I M Figo til Morten Elvseth, NMFLh13 Tøttadalen's Kaisa som vant NM-lavland i 2013 og NJCH NMFHh-13 Sørbølfjellet's Zizou som vant NM-Høyfjell  i 2013 og som tok NM-Vinter Sølvet i 2016. Zizou ble kåret til Årets engelsksetter jaktprøve 2015. Mor til Foppa Taiga er etter en annen god norsk hannhund NJCH Vanntinden's A. Barry til Jens Arne Jenssen som tok NM-Vinter Sølv to ganger i 1992 og 95.

NESK Gratulerer!

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram