Norsk Engelsksetterklubb

Thu04252024

Oppdatert08:07:39 PM

Lovende jenter fra Jentefjellet med 19 premier!

Søstrene Jentefjellet's Wilma til Benn-Jøran Jenssen og Silva Kamilla til Ken Jørstad har i løpet av noen få prøvestarter nå i vinter skaffet tilsammen 11 premier foruten de tok i fjor.

Wilma ble premiert alle tre dagene på Tromsøprøven tidlig i mars, fulgte opp med en premie på to starter på Tromsø Hundeklubbs prøve i midten av mars, og avsluttet med nye tre premier under prøven på Andøya før påske. Med resultatene som Wilma hadde fra høsten så er premiesamlingen blitt: 7x1.UK og 3x2.UK. Søster Silva Kamilla ble premiert begge dager under Tromsøprøven i vinter og to ganger under NM på Andøya. Fra fjoråret så har premiesamlingen hennes blitt 3x1.UK, 4x2.UK, 2x3.UK.

Jentene har vært særdeles effektive, Wilma har 13 starter og 10 premier mens Silva Kamilla har 15 starter og 9 premier. De er fra et kull mellom NJCH Ringvassøya's Bøyla og NJCH Simo's Johsi, oppdretter er Mette Møllerop.  

Bak i stamtavla til Wilma så ligger Vanntinden's E Primus som bestefar på morssiden. Primus var en hund som Benn-Jøran selv hadde, det var en av grunnene til at han valgte seg en valp i dette kullet. Primus var ikke så dyktig på jaktprøve som Wilma, men i avlen ble det godt resultat, selv om Primus bare hadde et kull etter seg. Stein Martinsen valgte å bruke Primus i avlen på sin gode tispe NJCH C Bianca hvor NJCH Steinrabben's Felix som Stein beholdte selv fra kullet. Felix var en av de beste prøvehundene vi hadde for noen år siden og ble omtalt som den beste CACIT grossisten av alle fuglehundraser da Fleix er den som har flest CACIT'er på høyfjell igjennom tidene! Felix er far til Bøyla og Stein har selv søstera NJCH Ringvassøya's Samira. Mor til Bianca B-Babett til Fred Roy Martinsen vant NM-Vinter i 1996. Oppdretter til Primus var far til Benn-Jøran, Jens Arne Jenssen. Mor til Primus var Vanntinden's C Lita som fikk en 5.VK i finalen under NM-Vinter 1995 i samme finale så fikk far til Lita Vanntinden's A. Barry NM-Sølv. Barry tilhørte også Jens Arne, Barry fikk også NM-Sølv ved NM-Vinter 1992 den gang med res. CACIT og ble med dette NJCH.

Det er vel ingen hemmelighet at søstrene ligger hardtrening til Arctic Cup som går i slutten av april, vi ønsker dem lykke til!

NESK Gratulerer!

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram