Norsk Engelsksetterklubb

Thu05022024

Oppdatert08:07:39 PM

Vixen og Yngve vant NM Lavland 2015

NJCH Hågakollen's Vixen og Yngve Kleppang vant NM Lavland 2015 med Cacit. Vixen eies av Ragnhild og Yngve Kleppang sammen med Tom Petter Johansen. Vixen fikk også en 2.VK i kvalifiseringen. IS H-Frøya av Kjerringholm til Hans Simensen ble nummer 2 med res.Cacit, tredjeplassen gikk til IS Red Garlic's Juicy Fruit til Agneta Andersson, fjerdeplassen gikk til ES Vindølas Dn Murphy til Kjetil Nordby.

Det er tredje gang Yngve vinner NM-Lavland, han vant i 2010 og 2013 med henholdsvis NJCH NMFLh10 Hågakollen’s Paco og NMFLh13 Tøttadalen’s Kaisa. Vixen har gjort det meget bra under norgesmester konkurranser og har plassert seg på pallen under 3 NM'er! Lista over andre premier tatt under NM'er er lang:

NM Lavland 2014: 1.VK m/CK semifinale
NM Vinter 2014: 2.VK kvalifisering og 6.VK semifinale
NM Lavland 2012: 1.VK kvalifisering og 5.VK finale, fører Yngve
NM Høyfjell 2011: 1.VK semifinale og 3.VK finale, fører Yngve
NM Høyfjell 2010: 1.VK kvalifisering og 2.VK finale, fører Tom Petter Johansen
NM Lavland 2010: 1.VK m/CK kvalifisering

Etter å ha vært plassert i 3 NM finaler så har Vixen bitt ifra seg i 3 NM finaler uten å bli plasset:
NM/finale/ Vinter 2014, fører Yngve
NM/finale/ Lavland 2014, fører Yngve
NM/finale Høyfjell 2015, fører Tom Petter Johansen

Dette er imponerende meritt liste så en skal lete lenge etter, om ikke det er nok så har Vixen hatt 3 valpekull. En hannhund er på topp hele året men ei tispe har løpetid og valpekull, som tar tid og krefter. Vixen er etter NJCH Hågakollen's Shakira og NJCH NMFHh06 Black, oppdretter er Yngve Johan og Ragnhild Kleppang. NJCH NMFLh10 Hågakollen's Paco er i nær slekt med Vixen, da de har samme far NJCH NMFHh06 Black mens Pacos mor er stammoren til Hågakollen's sitt oppdrett Caysa Av Frygne og Vixen's mor Shakira en datter av Caysa.

Medeier i Vixen Tom Petter Johansen vant Norsk Derby 2015 med Berkjestølen's Doha tidligere i høst.

Vindølas Dn Murphy til Kjetil Nordby som kom på fjerdeplassen er etter NJCH NMD-10 Dc og SE N UCH Vindølas C-Nora, oppdretter er Per Brannsten. Fuglearbeidet til Murphy er det NM-klasse over, en video ligger ute på Faceboken til Hedmark og Oppland fuglehundklubb.

Andre hunder som plasserte seg i konkurransen var:

Berkjestølen's Kira til Kristin og Bjørn Watle som fikk 1.VK m/CK kvalifiseringen og var i finalen, hvor Kira får superlativer for sitt gode søk men kommer ikke i fugl. Kira er etter NJCH Berguglas Heikki III og NJCH Berkjestølen's Kaisa Krabat. Kristin og Bjørn var eiere av Vixen’s far NJCH NMFHh06 Black som gikk bort under Derbyhelgen, Black er også morfar til Kira som var ført i hele konkurransen av Kristin.

NJCH Travis til May Lise Pedersen og Robert Colbjørnsen som fikk en 1.VK m/CK under kvalifiseringen som dermed ble jaktchampion. Travis er etter Vigdaætta's Yarrazzo og NJCH Evi, oppdrettere er Mette D. og Oddmund Sordal.

NJCH Smølarypa's Texas Hold'em til Cato Martin Jonassen fikk 1.VK m/CK kvalifiseringen. Texas er etter NJCH Gallok's Kustus og NJCH Bjønnålia's Saga, oppdrettere er Wenche Farstad og Keijo Salmela Texas ble jaktchampion tidligere i år.

NJCH NMFHh-13 Sørbølfjellet's Zizou til Erik Hjelmås Lien som ble ført av far Tord Lien fikk en 2.VK både i kvalifiseringen og semifinalen. INT SE NUCH SEJCH Giddes B Foppa og Sørbølfjellet`s Orthia, oppdretter er Nina Hjelmaas Lien. Zizou vant NM-Høyfjell i 2013.

Bjerndrup's Zerena til Astri Norøy og Arne Hovde, ført av Astri fikk 1.VK i semifinalen.  Zerena er etter Østkysten's Flying Scotsman og DKJCH Bjerndrup Blanco, oppdrettere er Jette Clausen og Aage Vad Sv.

Les hva som ble skrevet om NM-finalen som gikk live HER og alt om prøven og arrangementet HER

Les dreiebok fra NM finalen 2015

NESK Gratulerer!

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram