Norsk Engelsksetterklubb

Thu05022024

Oppdatert08:07:39 PM

Berkjestølen's Doha vant Norsk Derby 2015

Berkjestølen's Doha til Tom Petter Johansen vant Norsk Derby 2015. Ekvipasjen vant også sitt semifinale parti, som viste kapasiteten. De andre på premielista i finalen hadde ikke en så fin premie og viste til. Doha ordnet derbybilletten på sin første start på Agder FHK prøve i vinter med tre godkjente fuglearbeider, Derby ble hennes andre prøve start!

Doha er en paringsvalp som Tom P. tok etter sin egen hannhund NJCH Berkjestølen's Alfa som ble paret med Berkjestølen's Messi til oppdretter Jan Telhaug. Doha er en innavlsparing på den gode avlstispa til Jan NJCH Berkjestølen's Kaisa Krabat som er etter NJCH NMFHh06 Black og NJCH Berkjestølen's Vicky. Doha er for øvrig tredje generasjon etter Tom P. sin danske import Østkysten's Vito som har avlet bra blant annet NJCH General Sniff Av Skåpleinun for uten sin egen Alfa. Det er andre gang kennel Berkjestølen vinner Derby, første gang var Berkjestølen's Tilla til Per G. Foss som vant i 2006.

Det er andre gang Tom P. vinner Derby, første gang var med C. J. Jæger i 1985. C.J.Jæger var etter Botnfjellets She Is My Love og Boss av Lysne. Han fikk et par 1.UK kun ett år gammel og ble en av tidenes yngste Derbyvinnere bare 14 måneder gammel. To år gammel vant han Søvhundløpet på Kongsvold med CACIT og ble jaktchampion. Tom P. har oppnådd mye med sine hunder. Tom P. vant NM-Høyfjell og Kongepokalen med NJCH Sisu i 1988 og Sølv i 1986. Sisu var også på pallen med en 6. plass i 1987. I tillegg fikk Sisu en 4.plass i NM lavland. Tom P. var i NM finalen i år også og da med NJCH Hågakollen's Vixen som eies sammen med Ragnhild og Yngve Kleppang. Vixen vant Sølv i 2010 og Bronse i 2011 på NM høyfjell. Tom Petter sammen med Randi Johansen er innehaver av Kennel Fieldsetter. Kennel Berkjestølen har også en trivelig hjemmeside hvor en kan se fuglearbeidene til Alfa, som er imponerende.

Andre engelsksettere som premierte seg i kvalifiseringen og semifinalen var:
1.pr semi Frøken Fellini Av Skåpleinun til Ingeborg Sjurseth
3.pr semi Lundefjellets Dj Pinki til Ivar Vanebo
1.pr kval Kongsvoldrypas Ariel til Hege Mejdell  og Svein H Strømsnæs
1.pr kval Tjellgårdens 7r til Kurth Hauge
2.pr kval Strådalen`s Hi-Class Kiddo til Steinar Loe
2.pr kval Femundmarkas Perle til Odd Harald Sundet

NESK Gratulerer

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram