Norsk Engelsksetterklubb

Sun03032024

Oppdatert08:07:39 PM

Frøken Fia og Tuva fikk nærkontakt med Ulver!

På lørdag så var Stein Sorknes ute med familien sin og gikk en tur på innsjøen Røgden da de møtte på ulvene.

Stein slapp hundene Finntorpet’s Frøken Fia og Finntorpet’s Tuva som er 2 voksne tisper når han var vel ute på isen. Hundene dro utover isen og mot en av øyene som ligger der. Da hundene var nærme en av øyene så kom det 3 ulver ut fra øya. Stein fikk ropt på hundene som snudde men ulvene var ikke mer en 20-30 meter unna Tuva som var nærmest ulvene. 2 av ulvene fulgte etter Tuva et stykke.  Ulveflokken som holder til i området består av 6 ulver og Stein mener at det ikke var noen av alfa ulvene som var ute på isen da de nok hadde gått sterkere til angrep. Stein har også en unghund som heldigvis var hjemme som ikke har samme løpskapasiteten. Stein var glad han slapp unna med skrekken etter å ha ulver så nærme de en er så glad i. Stein er kjent for mange prøvedeltagere da han er fuglehunddommer og sitter i dommerutvalget i Hed-Opp FHK.

Ulvene oppholdt seg der ute i over en time mens det var flere isfiskere og skiløpere ute på isen og noen skiløpere var ikke mer en 20 meter fra ulvene! Les mer om hendelsen på Jakt & Jägere.

Det er noen andre engelsksettereiere som ikke har vært like heldig som Stein som er skrevet om tidligere, Brannigan til Tore Martinsen som ble tatt av ulv i Rendalen. Rusty til formannen våres Fredrik Aalerud ble revet i hjel av ulv utenfor sitt hus, i Fet i Akershus mai 2008.

Det var også en engelsksetter fikk søket sitt noe oppstykket da den ble forfulgt av en ulv på Hemne JFFs fuglehundprøve 2008.

Innsjøen Røgden ligger i Finnskogene i Grue kommune, på grensen mellom Norge og Sverige.

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram