Norsk Engelsksetterklubb

Thu04252024

Oppdatert08:07:39 PM

Henry rant ned ulv og reddet hunden sin!

Henry Bakkejord hadde nærkontakt med en av ulvene i Østmarka reviret i dag inne på skogen kun 5 km fra huset sitt i Enebakk. Ulven gikk til angrep på KV Sasha som lå 50 m foran i skisporet.

Kun flaks gjorde at Sasha unngikk å bli skadet eller drept. Henry hadde så stor fart ned bakken at han kjørte over både ulven og hunden! Ulven var i ferd med å bite seg fast i høyre bakbein på Sasha da Henry traff den i siden med sitt høyre kne. Ulven fikk noen annet å tenke og situasjonen ble avklart. Hadde dette skjedd 2-3 meter uten for løypa så hadde Sasha nok blitt tatt. Henry sier at gleden over å gå tur på skauen falt fra 100 % til 0 %!

Saken er meldt til SNO i Oslo og Akershus, men fra den siden er det kun fokus på at denne ulven ikke er farlige for "folk og fe"! Men, folk bør være forsiktig nå. SNO mener ulven markerer sitt revir kraftigere nå da det muligens er valping på gang. Henry fikk forøvrig vite av SNO at ulvereviret i Østmarka ligger mellom Børtevann og Ytre-Enebakk.

Bilder til høyre viser hvor bakholdsangrep kom fra, foto: Henry Bakkejord. Henry er nok den første som kjører på en ulv med ski. SNO hadde ikke hørt om dette før!

Vi har hatt flere medlemmer som har vært i kontakt med ulv. En annen ulv i Østmarka jaget Xavi til partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen. Stein Sorknes hadde nærkontakt med ulver i fjor vinter. Vi har også hatt en engelsksetter fikk søket sitt noe oppstykket da den ble forfulgt av en ulv på Hemne JFFs fuglehundprøve 2008. Andre har vært mer uheldig, på andre siden av Øyeren så ble Rusty til formannen våres Fredrik Aalerud revet i hjel av ulv utenfor sitt hus, i Fet i Akershus mai 2008. Brannigan til Tore Martinsen som ble tatt av ulv i Rendalen.

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram