Norsk Engelsksetterklubb

Mon04292024

Oppdatert08:07:39 PM

Påmelding til NM-lag vinter

Harstad og Vesterålen FHK står som arrangør av NM-lag vinter på Andøya torsdag
22. mars 2018.

Påmelding med resultater og poeng sendes
NESK avlsråd v/
Roy Allan Skaret Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
med kopi til Jan Terje Bårseth Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
innen søndag 18. mars 2018 kl 20:00.

Les mer …

Regler for uttaging av NM-lag og andre lagkonkurranser

Resultater skal innrapporteres på følgende Skjema for uttak til NM-lag og andre lagkonkurranser.

  1. Poengberegning tellende for norsk jaktchampionat skal legges til grunn.
  2. De seks (6) beste resultater er tellende. Ved poenglikhet er det høyest poengsum i den grenen det skal konkurreres i (høyfjell høst, vinter eller lavland) som blir tellende. Er det fortsatt likhet blir yngste hund foretrukket.
    Følgende kreves for hver gren:

NM-lag vinter – tas ut på grunnlag av oppnådde championatpoeng fra vinter året før (ganget med to), høyfjell høst og lavland året før (ganget med en) og vinter samme år (ganget med tre).

NM-lag høst – tas ut på grunnlag av oppnådde championatpoeng på høyfjell høst året før (ganget med to), høyfjell vinter samme år og lavland foregående år (ganget med en) og høyfjell høst samme år (ganget med tre).

NM-lag lavland – tas ut på grunnlag av oppnådde championatpoeng på lavland året før (ganget med to), høyfjell høst og vinter samme år (ganget med en) og lavland samme år (ganget med tre). For uttak til NM-lag høst må hunden kunne apportere nyfelt fugl. Dette må bekreftes av hundens eier/fører.

  1. Dersom det kan dokumenteres at en eller flere av de kvalifiserte hundene har vist egenskaper av negativ karakter inneværende år, kan det være grunnlag for diskvalifikasjon fra laget. Avlsrådet vurderer slike forhold på fritt grunnlag.
  2. Eier/fører av aktuelle hunder må selv melde inn sitt kandidatur straks etter at siste prøve før NM-lag konkurransen er arrangert. Det må oppgis hvor mange poeng hunden har oppnådd, sted og dato for de aktuelle prøvene og for 2- og 3-dagers VK hvor mange hunder som startet i kvalifiseringen. Hundens eier og fører står ansvarlig for at informasjon sendt Avlsrådet er korrekt.
  3. Det er avlsrådet som tar ut NESK sitt representasjonslag. Dersom ikke mange nok kandidater har meldt seg innen fristens utløp, tar Avlsrådet ut de resterende på fritt grunnlag. Hvis ingen kandidater har meldt seg, tar avlsrådet ut de hunder som i øyeblikket antas å kunne representere rasen på best mulig måte.
  4. I tillegg til de hunder som allerede er tatt ut til å representere rasen, tas det ut en reservehund. Eierne til de hundene som er tatt ut og reservehunden kontaktes straks etter at laget er tatt ut. Disse må gi bindende svar på om de er villige til å delta.
  5. Det er avlsrådets ansvar å sørge for at laget blir påmeldt til NM lag eller andre lagkonkurranser.
  6. De samme kriterier skal også benyttes ved uttak til andre representasjonslag, dersom dette faller naturlig.
  7. Slipprekkefølgen avgjøres av lagleder i samråd med laget.
  8. Hundens eier må være medlem i NESK og hunden må være registret i NKK. Ekvipasjen representerer NESK under lagkonkurransen og skal følge lagleders anvisninger gjennom hele dagen.
  9. Retningslinjer fra lagleder følges i forhold til profilering av hund og fører.
    Merk: Dette kan medføre at ekvipasjen må profilere annen sponsor denne dagen enn den man har privat.

Vedtatt NESK styre 11/2 2018

Temadag "Ro i oppflukt" hos Fuglehundens verden

Engelsksetterstudie«Ro i oppflukt« er fulltegnet. Jon Georg Hov vil holde kurs i ro og oppflukt for klubbens medlemmer. Pris kr. 850,- (begrensede plasser)
Det vil bli en gjennomgang av relevant teori og praktiske øvelser som er nødvendig for å lære hunden ro i oppflukt.

Hunden må beherske "avstandssitt", det vil si å sette seg på kommando uten provokasjon.
Dette kurset er ment for ekvipasjer som ønsker innføring i ro i oppflukt.
Tidspunkt: Søndag 11. Februar kl. 12:00 – 15:00
Sted: Stokkervegen 2, 2040 Kløfta
Påmelding til distriktskontakt Lisbeth Viseth Tveit; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bindende påmelding og betaling skjer hos Fuglehundens verden.

HD-indeks i DogWeb

NKK har etter en periode med feilsøking og kvalitetssikring gjeninnført HD-indeksen i DogWeb og skriver på sine nettsider at HD-indeksen nå er klar til bruk.

NESK har fått flere innspill og meldinger om at indeksen for vår rase fremdeles ser ut til å inneholde feil. NESK ønsker derfor å avvente bruk av indeksen inntil videre.

Les mer …

Medlemskontingent 2018

Dersom du er en av dem som valgte e-faktura i 2017, vil du i januar 2018 få en e-post eller SMS fra Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. NKK understreker at dette ikke er en avtalegiro – du må aktivt inn og godkjenne fakturaen i nettbanken eller mobilbanken for at den skal bli betalt.

Les mer …

Problemer med å laste opp bilder på siden

logo neskVi har dessverre fått problemer med å laste opp bilder i noen av artiklene våre her på siden og får derfor ikke presentert våre beste hunder fra 2017 med bilde.

Ny nettside er like rundt hjørnet og vi lover en flott presentasjon der. Vi ser frem til å lansere nye nettsiden for NESK..

 

Webredaksjonen

 

Årets hunder NESK 2017

Årets hunder i NESK 2017 er kåret. NESK gratulerer!

 

Les mer …

IKKE GÅ GLIPP AV FUGLEHUNDEN!

FH1 18IKKE GÅ GLIPP AV ET ENESTE EKSEMPLAR AV FUGLEHUNDEN!
Pass på at adressen din er riktig i NKK-systemet. Har du gate- eller veiadresse, må den benyttes for at bladet skal bli levert!
Ta gjerne en kontroll av adressen din ved å logge inn på Min side på nkk.no. Dersom noe er feil, er det lett å endre selv.

Ny hovedsponsor - Vigor & Sage

LOGO VIGORNESK har fått ny hovedsponsor Vigor & Sage. Vi ser frem til et godt samarbeid fremover. Vil du vite mer om Vigor & Sage?

Les mer …

God Jul alle engelsksettervenner

NESK julekort engelsk 2016 002

Valpene er fra Kennel Omnsfjelltoppen, foto: engelsksetter.com

Valg av nytt NESK styre 2018

Valgkomiteen vil minne om fristen, som er 31. desember, for innsendelse av forslag til nytt NESK styre. Nytt styre velges på klubbens Generalforsamling 25. april 2018.

Les mer …

NESK Julemøte 2017

Uten navn copyNesk julemøte avholdes 6. desember kl. 18.00 på Skytterkollen i Bærum
JAKTEN PÅ OPPLEVELSER
Martin Blom er en lidenskapelig jeger og vil fortelle spennende historier om skogsfugl og skogsfugljakt. Arild Mangschau kommer også og vil presentere boken "Den glade fuglehund" som nylig er utgitt i ny utgave. Det blir anledning til å kjøpe boken.
VELKOMMEN!
Servering: Viltkarbonade, marsipankake, kaffe/te, kr. 275,- per person.
Antrekk: pent
Loddsalg med flotte gevinster

SU. NESK sekretariat, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tlf. 988 96 987
Beløpet betales til konto 1645 05 38977

Betalings- og påmeldingsfrist: 29. november

Årets engelsksetter 2017 - send inn resultater

Lizzie Michelets premie (Årets engelsksetter, jaktprøve) og Best i Motsatt kjønn (BIM)
Anton Raabes premie (Årets engelsksetter, unghund)
Ing. J. Fr. Eckebergs premie (Årets engelsksetter, utstilling)

Les mer …

NM lag lavland 2017

Vestfold Fuglehundklubb arrangerer NM-lag Lavland ved Stokke i Vestfold torsdag 5. oktober 2017. Påmelding med resultater og poeng sendes innen søndag 1. oktober kl. 20.00 på e-post til NESK Avlsråd ved Arne Hovde: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Kopi sendes til Jan Terje Bårseth: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
Kriterier for uttak finner du her.

Link til arrangementet

NM-lag høyfjell 2017

NESK arrangerer NM-lag Høyfjell på Kongsvold torsdag 31. august 2017. Påmelding med resultater og poeng sendes innen søndag 27. august kl. 20.00 på e-post til NESK Avlsråd ved Roy Allan Skaret: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kopi sendes til Jan Terje Bårseth: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kriterier for uttak finner du her.

Meld deg på Nordisk Match

Nordisk Match for Engelsksettere går i Finland 7. oktober. Matchen er lagt inn i en årlig prøve, ES Open, som går fra 5. til 8. oktober. Arrangementet går i områder nær Lapua med fasan som hovedvilt i kulturlandskap og lavlandsterrenger. 

Les mer …

ES med full pott på apportprøve

Høgdebrotets Happy ThomasEngelsksetter Høgdebrotets Happy Thomas til Gisken Dobloug Markussen klarte å få 30 poeng på apportprøven på Presteseter 25.juni. Han fikk 10 poeng og maks på alle tre øvelsene med kritikkene perfekt, prima og utmerket på søksapport, spor og vann.

Les mer …

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram