Norsk Engelsksetterklubb

Tue10192021

Oppdatert08:07:39 PM

Ny INT JCH

Berguglas Heikki IIINJCH Berguglas Heikki III til Tor Steigedal har blitt tildelt den gjeve tittelen Internasjonal Jaktchampion. Heikki har to CACIT’er som er vunnet på Rolf Sevendals Minneløp til Hed-Opp og ett fra Raggsteindalprøven til Vestlandske FK. For å få tittelen så må også hunden ha vært bedømt på en internasjonal utstilling med minst Very Good som beste premie, foruten to CACIT’er. Heikki har dette i boks med Excelent og res CACIB som beste premie.
 
Heikki er 10 år og har gjort det meget skarpt på jaktprøver, i tillegg til sine  så har han flere CK’er, hele fem stykk! Så jaktkvalitetene er meget vel dokumenterte. Heikki er fra et topp kull som har fått NESK Oppdretterpris Jakt i 2010, Tor Steigedal er også oppdretter. Mor er NUCH Kvernmolias Miss Bo og far er den legendariske N SE UCH NJCH NMFH03-05 Berkjestølen's Hi-treff til Ingvar Rødsjø.
 
Heikki har ikke bare bevist sine egenskaper i fjellet, men også i avlen med at to kull etter seg har fått NESK Oppdretterpris Jakt. Heikki har tre jaktchampioner etter seg. NUCH NJCH Seterfjellet’s Calli, NJCH Ryghåsen’s Arn og NJCH Berkjestølen's Kira. Calli ble kåret til Årets Engelsksetter Jakt i fjor og ble nr. 2 i kåringen til FKF Årets Hunder. Arn hadde også en glimrende jaktsesong i fjor og innkasserte hele 23 championatpoeng som hadde holdt til en annen plass i kåringen til Årets Engelsksetter Jakt, men dessverre så
ble ikke resultatene sendt inn. Homogenitet i avl har også hans kullbrødre NUCH NJCH NMFHh09 NMFHv14 Berguglas Hi-Trøkk og Berguglas Blåne dokumentert, de har også kull etter seg som har fått denne gjeve pris. Flere avkom etter disse kullbrødre har blitt jaktchampion, Hi-Trøkk er far til NJCH Jøldalens Nadine og NJCH Tiurfoten's Tilde, Blåne er far til kullsøsknene NJCH Flørli's Fam og NJCH Flørli's Billy The Kid. Hi-Trøkk har vunnet  både NM på Kongsvoll i 2009 og på Andøya i 2014 med Hatrick, seier alle dager. Hi-trøkk vant også Høyfjellspokalen som beste hund da engelsksetteren vant NM-lag i 2009.
 
Det er en stund siden Heikki har oppnådd kravet for dette championatet, men det har ikke  blitt søkt før nå. Reglene for championatet har vært endret for en del tid tilbake. Før så måtte man ha CACIT i to forskjellige land men nå holder det med et land, dessverre så har disse regelendringene har ikke vært så godt kommunisert fra NKK. Tidligere så ble Internasjonalt Jaktchampionat tittelen skrevet slik; INT JCH av NKK i DogWeb, men NKK har nå gått over til å bruke en fransk forkortelse C.I.T. som betyr Champion International de Travail. NKKs championatregelverk finner du her.
 
NESK gratulerer!

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram