Norsk Engelsksetterklubb

Tue10192021

Oppdatert08:07:39 PM

Berkjestølen's Kira - ny NJCH

Berkjestolens Kira

Berkjestølen's Kira til Kristin og Bjørn Watle fikk 1.VK m/CK på Hovden på fredag hvor det var Bjørn Watle som førte hunden. Kira har fra før to CK’er og nok championatpoeng til at Kristin og Bjørn kan søke om et Norsk Jaktchampionat. Kira er etter NJCH Berguglas Heikki III og NJCH Berkjestølen's Kaisa Krabat.

Det er som regel Kristin som har ført Kira på jaktprøve. Kristin har vokst opp med engelsksettere på lik linje som hennes mann Bjørn, og var tidlig med på høstprøver på Kongsvoll, Norefjell, Valdresprøven og ikke minst på vinterprøvene på Maristuen som hennes far arrangerte i mange år. Kristins foreldre, Trudy og Brynjulv Grann, var innehavere av kennel Areberget. Brynjulv satt i flere perioder i NESK-styret som nestformann under Trygve Heyerdahl Jr. og som sekretær i avlsrådet. Trudy var også en aktiv jaktprøvedeltager som fikk blant annet 1.VK kval og 3.VK finale med NUCH Arebergets Driva, som også fikk Rolf Sevendals apportpremie. Den beste hunden som kom fra dette oppdrettet er deres egen hund etter Driva, NUCH NJCH Areberget's Jeppe. Det er ikke så rart at Kristin og Bjørn har vært med på å forme engelsksetteren i nåværende periode med denne ballasten. De er også innehavere av kennel Vigdaætta sammen med Bjørns bror Per Arne, kennelen er kjent for de fleste. Deres beste avlshund har vært italiaimporten NJCH NMFHh06 Black som også ligger bak Kira som bestefar. 

Kira sin oppdretter må nevnes i denne sammenheng med en ny jaktchampion i sitt oppdrett. Kennel Berkjestølen er sammen med kennel Vigdaætta en av de aller beste engelsksetteroppdrettere gjennom tidene. Innehaver Jan Telhaug har vært bevisst fra første stund i avlen, stammoren til kennel Berkjestølen var NJCH Finnvellen’s Zica som ble valgt fra en gjenparing med NJCH Gussi's Branigan og NUCH Russlids Miss Janken, da det tidligere hadde vist seg at denne kombinasjonen hadde gitt meget gode resultater. Dette ble ettertrykkelig dokumentert på NM Lavland Forus i 1993 da resultatet i finalen ble: Nr 1 Baggen, nr 2 Zica og 4 Cherokee. Alle fra samme kombinasjon og kennel Finnvellen til Jon Nesheim.

Kjente søsken til Zica som er jaktchampioner er:
NJCH NUCH Finnvellen's Cherokee til Fredrik Aalerud
NUCH Finnvellen's Gubi til Jon Nesheim
NJCH Finnvellen's Silja til Jon Nesheim
NJCH Finnvellen's Baggen til Erik Heidenreich, ført av Erik Slommerud

Disse kullsøsknene har vært med på å forme dagens engelsksettere da de ligger bakom de fleste hundene som vi har dag. Kennelen har til nå avlet 9 jaktchampions, 4 utstillingschampion og en derbyvinner. Jan buker meget gode hannhunder i avlen, men ikke sjelden så finner Jan unge hannhunder som få eller ingen har brukt før og tar dem videre i avlen sammen med sine gode tisper.

Etter NJCH Finnvellen's Zica kommer:
NJCH Berkjestølen's Vicky til Jan Telhaug
NJCH Berkjestølen's Herman til Per O. og Jorunn Bergan
NUCH Berkjestølen's Japp til Kjell Jacobsen
NUCH Berkjestølen's Rose Marie til Røinås Oddvar og Kari

Jan parer videre på NJCH Berkjestølen's Vicky og etter henne kommer:
N SEUCH NJCH NMFH03-05 Berkjestølen's Hi-Treff til Ingvar Rødsjø som er en legende
NSUCH Berkjestølen's Hi-Fi til Asbjørn Trøstheim
NJCH Berkjestølen's Peace til Roald Reme
NJCH Berkjestølen's Kaisa Krabat til Jan Telhaug

Jan fører NJCH Berkjestølen's Peace på jaktprøver og avler på henne også, etter Peace kommer:
NJCH Berkjestølen's Chess til Roald Reme
NUCH Berkjestølen's Tjorven til Lisbeth og Olav Terje Tredal
Derbyvinner 2007 Berkjestølen’s Tilla til Per Gudmund Foss

Etter NJCH Berkjestølen's Kaisa Krabat finner vi:
NSJCH Berkjestølen's Vidda til Rune Frankmoen
NJCH Berkjestølen's Alfa Tom Petter Johansen
NJCH Berkjestølen's Kira til Kirstin og Bjørn Watle

NESK gratulerer!

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram