Norsk Engelsksetterklubb

Fri04192024

Oppdatert08:07:39 PM

Flinke hunder fra Kennel Sørbølfjellet

Kennel Sørbølfjellet har vært flinke til å hente inn nytt blod når de parer sine tisper. Et unghund kull som nå har utmekret seg er etter Sørbølfjellet's Smilla og franske Indy du Marais de la Malvoisine. Hundene som har utmerket seg er:

Sørbølfjellet's Skàidi 4x1.UK og 1x2.UK John Kenneth Sigvartsen
Sørbølfjellet's Amok 1x1.UK og 2x2.UK Runar Hellem
Sørbølfjellet's Iphigenie 1.UK Nina Hjelmaas Lien

Skàidi har 100% premiering i vinter og superlativene fra dommere som har dømt denne hunden er mange, da Skàidi har hatt flere fine fuglearbeid. På bildet er Iphigenie og Nina på Hallingdal Fuglehundklubb sin vinterprøve.

Det er Nina Hjelmaas Lien som står som innehaver av kennel Sørbølfjellet. Mor Smilla er en VK hund men det er kullbror NJCH NMFHh-13 Sørbølfjellet's Zizou som har sanket mest premier hjem til familien Lien. Zizou vant NM-Høyfjell  i 2013 og som tok NM-Vinter Sølvet i 2016. Zizou ble kåret til Årets engelsksetter jaktprøve 2015. Det er Tord Lien som pleier å holde Zizou i tømmene på jaktprøve. Nina og Tord har to aktive gutter som går på barneskolen med travel hverdag, men de setter av tid til fellesskapet. De har faglig kunnskap da de begge er veterinær, Tord holder på med jaktdommerutdanning og har gått inn i NKK’s Sunnhetsutvalg mens Nina har sittet i NESK Avlsråd.

Nina og Tord er flinke til å finne frem til nye hannhunder når de skal foreta en paring. Far til Smilla og Zizou er INT SE N UCH SEJCH Giddes B Foppa som bodde oppe i Nord Sverige. Foppa var en veldig god hannhund som ikke var mye brukt i Norge. Det ble en lang tur opp dit med Orthia for å få seg en hyrdestund. Tord var over i USA og tittet på FTCH Tekoa Mountain Patriot hvor han ble imponert over det han så. Tord fikk tatt bilder av hoftene til Patriot og når dette var bra tok han med seg frossensæd hjem, som mange andre også har hatt glede av Patriot da flere doser ble tatt med hjem. Det ble bare to valper i deres eget kull når de brukte Patriot, den som har utmerket seg er NJCH Sørbølfjellet's Luca som tok NM Sølv under Lavland i 2014. Far til det kullet som er nevnt ovenfor Indy er bosatt i Danmark sammen med Kent Høeg Larsen og Nina var der nede og hentet opp hunden til Norge for at den skulle pare seg med Smilla. Nina hadde lyst til å se litt på psyken og gemyttet før paringen ble foretatt, da den ble godkjent så fikk Smilla paret seg. Stamtavlen til Indy med bilder finner en i stamtavlen til kullsøster Imsey du Marais de la Malvoisine.

NESK Gratulerer oppdrettere og eiere!

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram