Norsk Engelsksetterklubb

Thu05022024

Oppdatert08:07:39 PM

Kongsvold finalen

12118953 518416718309260 4632357564323520442 nFinalen er over: Gratulerer så mye til de premierte!

1.VK m/Cacit P Eidemlias Dallas T, E/F: Henry J Espeset
2.VK ES Tiurfoten's Tilde, E/F: Dag Og Hege Kleven
3.VK IS Imungens Pr Pippi, E/F: Tor Taksgaard
4.VK ES Vømmølfjellets Urix, E/F: Roald Arntsen
5.VK ES Ljunguddens Katja, E/F: Halvar Rødsjø

Vinneren av NESK prøven og NESK Rypa Henry J Espeset har hatt en eventyrlig høst på Kongsvoll med også å vinne NM og NM-lag sammen med Dallas. Henry har hatt mange gode engelsksettere før han traff sin kone som hadde gode pointere. Det er heller ikke første gang Henry vinner NESK prøven, i 1984 vant han med Derbyvinner fra 1981 NJCH NUCH Laika også den gang med CACIT. Laika ble også vinner av Norgescupen, noe som Dallas ligger godt an til å vinne i år.

NJCH Tiurfoten's Tilde til Dag Kleven og Hege Kristin Kleven har også hatt en fin høst på Kongsvoll, Tilde fikk som kjent Sølv under NM. Ekvipasjen har startet 3 ganger på Kongsvoll og vært i samtlige finaler, det har blitt en rekke med fine premier som tilsammen gir 29 championatpoeng! Sølvhundløpet ble det 1.VK m/CK kval + 4.VK semi. Under NM ble 2.VK semi + 2.VK finale og nå med en 2.VK i semifinalen. Tilde er etter NUCH NJCH NMFHh09 NMFHv14 Berguglas Hi-Trøkk og INT N SE UCH NJCH Fingå Tri, oppdretter er Svein Kvåle.

Vømmølfjellets Urix til Roald Arntsen som ble nr. 4 i finalen fikk en 3.VK i semifinalen. Roald har som kjent en sønn av Urix Derbyvinneren fra 2012 Løvenskarets Birk som fikk en 1.VK kvalifisering under Sølvhundprøven. Urix er etter Molias Iso og NJCH Vømmølfjellets Jussibassi, oppdretter er Bjørn Ivar Gomo. Birk's mor er Vømmølfjellets Prima Eira og oppdretter er Stein Olav Hestad.

NJCH Ljunguddens Katja til Halvar Rødsjø som fikk 5. plassen var eneste hund som ble premiert alle dager der oppe. I kvalifiseringen ble det en 2.VK  og i semifinalen ble det en 3.VK. Katja er etter Ödebygdens J Gino og SEUCH Karsnäs Rana. Oppdretter er Thorbjörn Larsson fra Sverige.

To kullsøsken utmerket også der oppe med å få 1.VK m/CK, Jøldalens Sir Elton til Lars Olav Sagberg som fikk det i kvalifiseringen og Jøldalens Tiny Dancer til Vigdis Størseth og Jan Terje Bårseth som fikk dette i semifinalen. Kullsøskene er etter NJCH Slottvidda's I M Ramses og NJCH Sønnanåen's Emily, oppdrettere er Vigdis Størseth og Jan Terje Bårseth.

Steinrabben’s Nala til Stein Martinsen tok en 1.VK semifinalen. Nala har plukket noen fine premier der oppe tidligere i høst under Sølvhundprøven hvor det ble 1.VK m/CK undre kvalifiseringen og 2.VK m/CK i semifinalen. Nala’s mor NJCH Ringvassøya's Samira vant Sølvhunden og fikk 2.VK kval + 1.VK m/CK semi. Samira er en paringsvalp som Stein tok etter sin gode hannhund NJCH Steinrabben's Felix og Ringvassøya's Shakira, oppdrettere er Oddmar Isaksen og Eirik Olsen. Nala’s far var et gammelt strå etter Rypskogen's Trick som var født i 84. Stein er oppdretter til Nala og Felix.

NJCH Epleskogen’s Adam til Aud Breivik med Bjørn Monsen som fører fikk en 1.VK m/CK i semifinalen. Adam og Bjørn fikk en 6.VK i kvalifiseringen og en 1.VK m/CK semifinalen under Sølvhundprøven. Adam er etter NJCH Nordvestjyden's Z.Bassino og Gjelskogens Lea, oppdretter er Øyvind Husabø.

Stokkmarka's I Aron til Maiken Dahl ført av Steinar Dahl fikk 1.VK i kvalifiseringen. Aron er etter Slottvidda's I M Super Marjo og Stokkmarka's G Tomi, oppdretter er Steinar og Marvell Dahl.

Ivar Rødsjø har to kullsøsken Turbekken's Kaisa og Kira som ble premiert der oppe, med henholdsvis 1.VK kval og 4.VK semi. Kullsøskene er etter NUCH NJCH Limingruet's Hi-Troll og Turbekken's Arja, eier er oppdretter.

Les mer om VK-finalen på Kongsvold i den åpne FB sida til NESK; NESK Facebook.

NESK Gratulerer

Ikke bare ryper på Dovrefjell, denne karen kom fram i Grustaket på lørdag!

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram