Norsk Engelsksetterklubb

Sun04282024

Oppdatert08:07:39 PM

NM-Sølv til Tilde

NJCH Tiurfoten's Tilde til Hege Kristin og Dag Kleven tok NM-Sølv under NM på Kongsvoll under en særdeles spennende finale. Det var pointeren Eidemlia's Dallas T til Henry J Espeset som tok Gullet, Dallas vant også Høyfjellpokalen under NM-Lag. Det ble Bronse på pointeren Pointnics E I Point til Ole Ingebrigtsen mens 4. plassen gikk til Vindølas F-Maiden til Kine Spets og Kurt Høvik.

Tilde er en hund som trives på Kongsvoll som også var i NM finalen i fjor uten å lykkes og i Sløvhundfinalen sist helg, og ble Norsk Jaktchampion sist helg med en 1.VK m/CK i kvalifiseringen. Tilde hadde løpetid for 2 måneder siden og har melk i pattene men det heftet ikke denne jenta. Tilde er etter NUCH NJCH NMFHh09 NMFHv14 Berguglas Hi-Trøkk og INT N SE UCH NJCH Fingå Tri, oppdretter er Svein Kvåle. Far Berguglas Hi-Trøkk som er NM grossist var også med i NM finalen men lykkes ikke. Tilde er fra et kull som fikk NESK oppdretter pris i 2012.
  Maiden hadde også en stand i finalen som dessverre ikke ble godkjent. Maiden ble premiert alle dager med 2.VK i kvalifiseringen og en i 3.VK semifinalen. Maiden er etter NUCH NJCH Limingruet's Hi-Troll og N SE UCH Vindølas Gaja, oppdretter er Per Halvdan Brannsten. Maiden er en allsidig hund som også har 1VK på NM skog kvalik. Moren Gaja er kullsøster av Vindølas Zanto som er far til en annen god hund NJCH NMD-10 DC.

Ranætta's Arwen til Kristel og Jonny Åsheim lå lenge godt an med godkjent fuglearbeid, men det ble for mange minus til slutt. Tidle og Arwen er nært beslektet da deres mødre er kullsøsken (NMFHh-12 NJCH Fingå Ran og Tri) og deres fedre er halvsøsken med den kjente N SE UCH NJCH NMFH03-05 Berkjestølen's Hi-Treff som far. Arwen og Tilde gikk på samme semifinale parti og var de eneste hundene som ble premiert på det partiet, Arwen med 1.VK Semi og Tilde med 2.VK Semi. Maiden er halvsøsken med Arwen gjennom felles far. Så det var mye slektskap blant de gode engelsksetterene som var i finalen.

Engelsksetterene gjorde et godt mesterskap sammen med pointerene, da det var de to rasene som fant fugl i både semifinalen og i finalen! NJCH Smølarypa's Texas Hold'em til Cato Martin Jonassen hadde et fuglearbeid i finalen men dessverre nektet han å apportere.

Den offisiell dreieboka finner du HER, NESK takker fotograf Snorre Nicolaisen for bruken av de fine bildene.

 

 

NESK Gratulerer!

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram