Norsk Engelsksetterklubb

Mon04292024

Oppdatert08:07:39 PM

Vinterens jaktprøver 2018 har startet.

1 VKDenne helgen 17. og 18. februar ble de første vinterprøvene gjennomført i nord. Karlsøy JFF sin prøve på Ringvassøy og Harstad og Vesterålen FHK`s sin prøve i Vesterålen. 

Foreløbig resultater som er meldt inn:

Kvalik lørdag på Ringvassøy ble det 1 VK m/CK til ES Knuttvollen`s Hi -Tex (Nyheimgutens Spot - Berkjestølen`s Lara)  e/f Ingvar Rødsjø.

I Vesterålen ble det 1.VK m/CK kval. til Rabalsfjellet`s Zanto (Harodalens Figo - Finntorpet`s Bella) e/f Arnfinn Abrahamsen. 4.VK kval og 1 VK finale til ES Seterfjellet`s Calli (Berguglas Heikki III - Tjuvreisen`s Sunami) e/f Rune Hansen.

 

Les mer …

VIKTIG MELDING TIL ALLE PRØVEDELTAKERE

Det er lagt inn en utvidet påmeldingsfrist på vår prøve. Denne er ikke tilgjengelig via vanlig terminliste på www.nkk.no . For å benytte denne må dere gå inn på www.nkk.no, «Min side – Påmelding – Påmelding til prøve».

 

EM i Frankrike for engelsksetter

EM for engelsk setter går av stabelen 1. – 4. april i området ved Bapaume nord i Frankrike.

«Jaktklasse» tilnærmet VK-løp på lavland i Norden/Norge 1.-2. april og Grande Quete (stort søksformat) 3.-4. april.

Les mer …

Jaktprøver 2018 - NKK har åpnet for påmelding

Påmelding til jaktprøver er nå åpnet. Oversikt over vinterens prøver finner du her.
Webpåmelding via nkk.no MIN SIDE.

Treningssamling i Valdres 23. - 25. mars

filer bilder diverse Vinterglede 300x226NESK avd. Valdres, øvre Hallingdal og Hemsedal arrangerer treningssamling på Nøsen i vestre Slidre 23. – 25. mars 2018 med start alle dager kl. 09.00.

Samlingen er åpen for alle fuglehundraser. Pris kr. 325 per dag , inkludert avgift til vestre Slidre fjellstyre. 

Les mer …

100 års jubilæumsprøve i Danmark

dansk ESI anledning af Engelsk Setter Klub i Danmarks 100 års jubilæum, afholder vi i perioden mandag 19. marts til søndag d. 25. marts, en hel uges prøver.
Arrangementet har standkvarter på Vejen Idrætscenter, Petermindesvej 1, 6600 Vejen. Tlf.: (+45) 75 36 05 00. Nedenfor kan du se de prøver vi afholder:

Les mer …

Påmelding til jaktprøver - åpnes i slutten av januar

På grunn av overgang fra gammel til ny DogWeb Arra (det elektroniske jaktprøveprogrammet) vil det ikke være mulig å melde på jaktprøver for 2018 inntil overgangen er gjennomført.
Det arbeides intenst for å få gjennomført dette så raskt som mulig, men overgangen vil nok ikke være fullstendig gjennomført før i slutten av januar. Det vil komme informasjon om når det igjen er åpnet for påmelding på jaktprøver på FKF's hjemmeside www.fuglehundklubbenesforbund.no og på klubbenes hjemmesider.

Zizou, Internasjonal Jaktchampion

IMG 2423NM vinner Sørbølfjellet`s Zizou til Erik Hjelmås Lien har blitt tildelt den gjeve tittelen Internasjonal Jaktchampion. Hverken Nina eller Tord er god til å løpe venstre svinger på utstillinger men heldigvis så har de en ung venninne Trude Granhus som har forbarmet seg over Zizou som er 10 år eller som man sier i godt voksen alder og tok utfordringen.

Les mer …

VK-vinner på Tunnsjøprøven

RoyalurasTundraRoyaluras I-Tundra (Storbakken's Gottlob – Royaluras F-Racing) til Christel og Pål Tore Raabakken i Overhalla er en hund som har gjort det godt over flere år. Det er en allsidig og sterk hund som er like god på skogen som på høyfjellet. Denne høsten ble hun prøvens beste hund på skogsfuglprøven på Namdalseid, med 1.AK begge dager. Og nå sist helg vant hun VK-finalen på Tunnsjøprøven til Namdal Fuglehundklubb. Tundra har nok poeng til jaktchampionatet, men mangler foreløpig en CK.
Resultater fra Tunnsjøprøven.

NESK gratulerer med flotte presasjoner!

 

Royaluras I-Tundra og Pål Tore Raabakken

Norske ESer hevder seg i SM

Rypedalens venatrixRypedalen's Venatrix (NJCH Slottvidda's I M Ramses og NJCH Kaldons Saga) startet på SM høyfjell i Bruksvallarna i september og fikk på høstens første start en fin 1SKL m/CERT i kvalifiseringen. Hennes islandske mor Kaldalons Saga ble beste søker på partietog kom også til finalen, men de lyktes dessverre ikke denne gangen. Eier/fører: Thomas Bull Enger.

Nesk gratulerer!

Mjøsprøven 1 m/CACIT 06.10 - 08.10

Vinner VK finaleHedmark og Oppland fuglehundklubb arrangerte CACIT-prøve første helgen i oktober, hvor flere av våre oppnådde flotte premier. I VK viste ES tenner, hvor det ble 2x1.VK kvalik og vinner av VK-finale og 2. VK finale.

VK Finale:

1.VK  Hågakollen`s Pancho (Tøttadalen`s Kaisa/Black) E: Anita Johanna Tørmoen E/F: Fredrik Walby

2.VK  Høgmyrstuas Rypa (Kvernmolia`s Lady/Tøttadalen`s Quatro) E/F: Svein Arvid Fjellheim

 Dreieboken fra finalen kan leses her

Les mer …

Sørbølfjellets Luca med sterke prestasjoner i Vestfold!

Sørbølfjellets LucaSørbølfjellets Luca (e/f: Siri Kulberg Sjurseth) har hatt ei god helg i Vestfold. I fredagens kvalifisering fikk Luca 1.VK m/CK og i dag stakk hun av med 1.VK m/CACIT. Siris mann, Bjørn Sjurseth, skaffet familien en ny VK-hund på lørdag, da han fikk 1.AK på Miro.

Les mer …

En god helg for engelsksetteren i Østfold!

Valeras Sir JackpotUnder dagens VK på ØFK2 var det to engelsksettere som klarte å premiere seg. Valera's Sir Jackpot (e: Trygve Moen, f: Cato M. Jonassen) gikk til topps med 1. VK m/CK (se bilde).
Sletthallens Jackpot til Erik Slommerud fikk 2. VK.

Les mer …

Storeslem i årets Forus Open!

Forus Open 2017Under årets finale i Forus Open ble det storeslem til engelsksetterne!

1. premie Forus Open til Fieldsetter's Sweet Sue, e/f: Tom Petter Johansen
2. premie Forus Open til Grimasteggen's Cgs Elvis, e/f: Robert Veseth
3. premie Forus Open til Fieldsetter's Dux, e/f: Arne Kriatian Aune
4. premie Forus Open til Upperwood Brannigan, e/f: Elisabeth Kallevig


Les mer …

Kennel Fieldsetter's med tre hunder i Forus Open Finale

Kennel FieldsettersKennel Fieldsetter's, som eies av Tom Petter Johansen, har hele tre hunder fra samme kull med i finalen på Forus Open i morgen.

Mor til kullet er Berkjestølen's Doha, som Tom Petter ble Derbyvinner med i 2015. Far er NM vinner høyfjell 1988, også ført av Tom Petter Johansen.

Les mer …

Sterk innsats under NM Lavland 2017

image003Det var sterk innsats under NM lavland fra vår rase. I finalen ble hele tre engelsksettere premiert og best gikk det for Yngve Kleppang som fikk 2. VK m res/cacit på Hågakollens Gwen. Gwen er en ung hund som akkurat har fylt tre år og er etter Østkysten's V Franco og Hågakollen's Vixen. Gwen eies av Øivind Skaunfelt. Gwen viderefører med dette de stolte tradisjonene fra sin mor som i 2015 ble Norgesmester på lavland. Gwen fikk under NM-helgen også en 4. VK i semifinalen. En meget sterk prestasjon av en ung hund vi sikkert får høre mer om også i fremtiden. (Bilde; Vestfold FHK)

Les mer …

Harstad og Vesterålen FHK`s prøve 7.-8.oktober

Finnerene VK finaleI vakre Bø i Vesterålen avholdt HVFK Vesterålsprøven m/CACIT  7.-8. oktober. Nydelig høstvær og godt med ryper i terrengene men vanskelig fugl. Noen klarte å takle dette og fikk sine velfortjente premie.

1.VK med CACIT gikk til P Ørntuas Mille. E/F: Stian Henriksen.

2.VK  ES Tzara. E/F: Ulf Antonsen

3.VK B Kvikksteps Mira. E/F: Eivind Winter

4.VK P Ørntuas H Flicka. E/F: Rune Hoholm

  

Les mer …

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram