Norsk Engelsksetterklubb

Fri07192024

Oppdatert08:07:39 PM

Høy standard på engelsksetteren i nord

Rana BIR Husavikur Lif og BIR Høyfjellets B DieselVåren og forsommeren er tiden for utstillinger i nord. I Salten/Rana – området er det avviklet tre utstillinger på to helger i løpet av juni måned med henholdsvis Bodø JFF, Salten Fuglehundklubb og Rana JFF som arrangører. Det meldes om økende deltakelse i forhold til tidligere år.

Foto: Rana JFF juni 2016 - BIR Husavikur Lif med Geir Stenmark og Kari Marie Sandvik og BIM Høyfjellet's B-Diesel, Stig Pedersen.

En av hovedgrunnene til økt deltagelse kan være at kravet til «stor – CERT» er fjernet. Dette innebærer færre og kortere reiser for de fleste, samtidig som det øker sjansen for oppnåelse av utstillingschampion (UCH). Økt deltakelse av hunder med jaktpremiering bekrefter denne «trenden». Brukspremieringer i Nordland vinteren 2016, kan dere lese i rapporten fra DK Håvard Dekkerhus i siste nr. av Fuglehunden.

 

Salten BIR Fjellerosas Tell Salten FHK - BIR Fjellrosas Tell, Jørn Jonassen
   

For å oppnå gode resultater i ringen kreves det også en dyktig handler. Klubbene og foreningene er blitt flinkere til å arrangere kurs / treningskvelder for deltakerne. I Salten Fuglehundklubb har Kari Marie Sandvik vært en meget dyktig, aktiv og inspirerende instruktør. Egne resultater forteller sitt.

Tilbakemeldinger fra dommerne på årets utstillinger er at standarden på ES i nord er meget høy. Kombinert med strålende jaktprøveresultater, i særdeleshet mange lovende unghunder, lover det godt for de kommende år. Ikke minst i forhold til framtidig avl.

Noen resultater:

Bodø JFF – 11. juni  2016.
17 påmeldte ES, de fleste i brukshundklasse. Det ble delt ut 4 CK, alle i tispeklassen. Husavikur Lif E: Geir Stenmark/ Kari-Marie Sandvik ble BIR og vant hele utstillingen til slutt med BIS av 57 påmeldte hunder totalt.

Salten Fuglehundklubb – 25. juni 2016.
25 ES der 18 var jaktprøvepremierte og de 7 øvrige stilte i junior- og unghundklassen. Det ble utdelt 8 CK i tispeklassen og 3 i hannhundklassen. Heggskogens Diddi - Edvard Lillegård, Exc, Cert, BIM og Fjellrosas W Tell - Jørn Jonassen, Exc, CK, Cert, BIR og vant hele utstillingen med 54 påmeldte hunder totalt.

Rana JFF – 26. juni 2016
35 ES, 18 av disse var jaktprøvepremierte. 7 CK ble tildelt i tispeklassen og 3 CK i hannhundklassen. BIR ble Husavikur Lif E: Geir Stenmark og Kari Marie Sandvik og BIM ble Høyfjellet's B-Diesel E: Stig Pedersen. Husavikur Lif ble med dette NUCH. Det var totalt 70 påmeldte hunder.

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram