Norsk Engelsksetterklubb

Sat05112024

Oppdatert08:07:39 PM

Spesialen 2015, Hvaltjern

Dom GoutorbeSøndag 7. juni er det klart for Engelsksetterklubbbens Spesialutstillingen på Hvaltjern. Dette er en familiedag med utstilling, barn og hund- og apportkonkurranse. Det vil også være mulig å ta apportbevis. Vi håper på fint vær og salg av grillmat og is. 
SISTE FRIST FOR PÅMELDING I MORGEN ONSDAG 20. MAI.

Dommer på årets spesiaIutstilling er Dom Goutorbe fra England. Han har vokst opp med engelsksettere, hans far drev oppdrett under kennelnavnet Upperwod. I 1996 overtok Dom kennelen og han er i dag den ledende oppdretteren av engelske settere i England. I de årene han har holdt på, har han oppdrettet og eid et godt antall show- og jaktchampioner. Dom Goutorbe er den eneste engelsksetterdommeren i England som dømmer både jaktprøver og utstillinger. Han er President i The English Setter Club (jaktprøver), og i år dømte han vår prøven til The Kennel Club som gikk i april for settere og pointere. Les artikkelen i British Country Sports hvor Dom har med seg skyttere og feller ryper på Glenprosen eiendomen i Skottland, Grouse: Shooting Grouse Over Dogs – Courtesy of The Field.

Vandrepokalene som en kan vinne i England er veldig pene og ikke minst berømte, mange av forfedrene til våre hunder er inngravert på disse troféene da de går langt tilbake. The English Setter Club var grunnlagt 1. desember1880 i Curzon Hall, Birmingham. Formålet med klubben var å forbedre engelsksetteren sine jaktlige egenskaper. The English Setter Club er den eldste Gunndog Club som er underlagt The Kennel Club. I 1891 var den første jaktprøven avholdt sammen med The Pointer Club. Dommerne som dømte den gang var selveste Mr. R. Purcell Llewellyn sammen med Mr. C. H. Beck. I 1893 var det første gang The English Setter Club avhold sin egen jaktprøve, det var over 150 år siden! Det var ikke før i 1933 at irsk og gordon setter unghunder fikk lov til å være med på klubbens unghundprøve.

Dom har vunnet det meste og på bildet viser en fin samling hundene hans vant ett år. The English Setter Club Challenge Cup troféet er en vandrepremie for vårprøven som har gått siden 1905. Den har to forskjellige føtter hvor vinnerne og eiere er gravert inn. Troféet er det største i bildet. The Puppy Stake er som Derby her hjemme i Norge og troféet er det store sølvfatet til venstre i bildet.

Påmelding

NKK "Min side"
Vi oppfordrer alle til å melde på elektronisk via NKK. Logg inn på på NKK.no, «Min side» og velg "påmelding til utstilling". Her velger du utstilling "Oslo, Norsk engelsksetterklubb". Meld på og betal med kort. Dette letter ditt og arrangørens arbeid.

Alternativt kan du melde på via E-post og giro:
Oppgi hundens navn, registreringsnummer og klasse i mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og husk innbetaling samtidig.
Påmeldingen blir ikke registrert før innbetaling er i orden.

Kto. nr. (endret)
1204.90.99272
Sender du kun giro, husk å merke betalingen med reg.nr. og klasse.

Påmeldingsfrist: 20. mai - Da må også innbetaling være registrert på konto.

Påmeldingsgebyr og klasser

Valper 4-6
og 6-9 mndr. Kr. 200,-

JK/UK/AK/BK/CHK
Kr. 400,-

Veteran
(over 8 år) Kr. 200,-

Barn/hund
(påmelding på stedet) Kr. 50,-

F.o.m.
tredje hund med samme eier, betales 1/2 avgift, på den billigste påmeldingen.
For å oppnå rabatt må betaling være mottatt før påmeldingsfristen utløper.

Klasseinndeling

JK Hunden
må være fylt 9 mndr. og være under 18. mndr. utstillingsdagen.

UK: Hunden
må være fylt 15 mndr. og være under 24 mndr. utstillingsdagen.

AK: Hunden
må være fylt 15 mndr. utstillingsdagen.

BK: Hunden
må være jaktpremiert og fylt 15 mndr. utstillingsdagen.

CHK: Utstillingschampions.

Veteran:
Hunden må være fylt 8 år utstillingsdagen.

Har du
spørsmål kontakt Lisbet Viseth Tveit på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
eller på tlf. 905 88 921.

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram