Norsk Engelsksetterklubb

Tue10192021

Oppdatert08:07:39 PM

Dobbel Champions til Knutsvollens Hi-Tex

Ingvar og TexNUCH Knutsvollens Hi-Tex til Ingvar Rødsjø fikk en 2. VK m/CK  på hjemmebanen på Fosenprøven i helgen. Hi-Tex avsluttet høstsesongen med en 2.VK m/CK på Ringvassøya og fikk 1.VK finale m/CK sist helg også på Ringvassøya. Hi-Tex har mer enn nok championat poeng og kan dermed søke NKK om Norsk Jaktchampionat.

 

Hi-Tex er nå dobbelchampion i en alder av 3,5 år og har også gjort det bra som unghund hvor han ble nr. 3 i Artic Cup 2015 og nr 6 i Derby 2014. Hi-Tex ble kåret som nr 2 i årets Unghund i NESK to år på rad, 2014 og 2015. Hi-Tex er etter Nyheimgutens Spot og Berkjestølen`s Lara, oppdretter er Ivar Amundsen. Lara er etter Ingvars egen NUCH NJCH Limingruet`s Hi-Troll.

Det er ingen som har hatt flere dobbel champions enn Ingvar og Tove, uansett fuglehundrase og dette er utrolig nok nummer syv i rekken. En dobbel champion er den ultimate hund i forhold til rasestandarden da hunden oppfyller både skjønnhet og de jaktlige egenskaper. De andre hundene har vært:

  • NUCH NJCH Limingruet`s Hi-Troll
  • NUCH NJCH NMFHh09 NMFHv14 Berguglas Hi-Trøkk
  • N SEUCH NJCH NMFH03-05 Berkjestølen`s Hi-Treff
  • NUCH NJCH Vårhaugens Hi-Tech
  • NUCH NJCH Åsmarka`s C-Star
  • NJch NUCH Sandtjønna`s Mezzo

Ingvar kan sammens med sin kone Tove føre sine hunder langt tilbake og da på farslinje, i over 40 år!  Hvis en starter lengst bak på farslinjen til Hi-Troll,så finner vi NUCH Hjerpeskogen`s Ajack, som er morfar til Troy, som er far til Mezzo, som er far til Hi-Teck, som igjen er far til Hi-Treff som er far til Hi-Troll.

Hundene har tatt en mengde med NM medaljer, 3 ganger har hundene stått øverst på pallen under NM-Høst på Kongsvoll, 5 ganger NM gull på lag hvor han har 3 ganger vunnet høyfjellspokalen. Ja, Ingvar har faktisk vunnet høyfjellspokalen til odel og eie! Hele 9 NM Gull står det respekt av. Hjemme teller hundeflokken Hi-Troll og Hi-Trøkk som er pensjonert samt unghunden Valera`s Hi-Strå som Tove trener opp, som kjent er det Tove som trener opp alle unghundene før Ingvar overtar. Hi-Strå er etter Hi-Tech som er inseminert med Tiurfoten`s Siri. Tre dobbelchampioner i hjemmet er ikke å kimse av men de har faktisk hatt 4 stk på en gang!

NESK Gratulerer.

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram