Norsk Engelsksetterklubb

Sun04282024

Oppdatert08:07:39 PM

1.AK apport på NUCH Vinsterfjellet Mistral

NUCH Vinsterfjellet Mistral til Birgit Ranheim startet på apportprøven til Norsk Vorstehhundklubb ved avdeling Hedmark/Oppland på Åstjern i dag, det ble full pott for Mistral som fikk 1. AK Apport med 3x10 poeng som er maksimalt av poeng som kan oppnås i denne konkurranse, ikke nok med det Mistral ble prøvens beste hund første dag!

Hundene som oppnådde 1.AK ble kjørt i en superfinale for å kåre prøvens beste hund. Her var terrenget vanskelig med mye myr og tett vegetasjon i vannet med gress og vannlinjer etc. Apportobjektet blir kastet ut fra båt ca 50 meter fra land. Når hundene hadde hentet første apportobjekt og var på vei inn mot land blir det skutt på nytt med at det ble kastet et nytt apportobjekt ut i vannet bak hunden. Mange hunder vil da falle for fristelsen og slippe sitt objekt for å svømme ut og hente det nye objektet eller hente begge objekter på en gang. Nye komandoer til hunden vil telle negativt i konkurransen. Men Mistral utførte oppgaven på en glimrende måte med å svømme inn med sitt første apportobjekt for å så å svømme ut og hente det nye apportobjektet. Med dette toppet Mistral det hele og ble kåret til dagens beste hund! Mistral er etter NJCH Nordvestjyden's Z.Bassino og NJCH Vinsterfjellet Fauna, oppdretter er Pål Wahlquist.

Vandrefatet til apportprøven på Holleia som arrangeres av Buskerud avdelingen i Norsk VorstehhundKlubb er prydet med en engelsksetter for å vise at dette er en konkurranse som passer godt for britiske fuglehunder også, noe som Mistral beviste i dag. Birgit sitter i NESK styret og avlsråd, i siste nummer av fuglehunden under lederen så oppfordret Birgit til å stille hundene våres på apportprøver i løpet av sommeren. Moro er det når Birgit og Mistral nå viser vei for oss andre på en så utmerket måte!

NESK Gratulerer!

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram