Norsk Engelsksetterklubb

Fri05032024

Oppdatert08:07:39 PM

Førstereis på jaktprøve

Andrine -portrett copyTo hundeglade og jaktgale damer; Line og Andrine, begge med hund med aner fra Gallok Line-portrett copykennel. Det måtte bli Gallokprøven som skulle bli vårens vakreste eventyr for oss. Hverken Dexy eller jeg kunne noe om dette gamet og jeg var sjeldent nervøs hele uken, sier Andrine.

Lang reise
Fredag morgen ble ski, hunder, hundebur og bagasje fløyet fra Oslo til Kirkenes. Der ble vi møtt av Jorunn Hasselberg, blid og hyggelig og utrolig snill som hentet oss. I strålende solskinn ble vi kjørt til Neiden fjellstue. Våre to håpefulle Ryghåsens Geatkas, som blir to år i juni, og Ildfotens Dexy, som fylte 1 år nå i april var superfornøyde og bar ikke preg av flyturen.

Line - Gallokproven2013Lines prøveopplevelse
Geatkas jaktet i følge «prøveslippen» med prima fart, stil og aksjon og utnytter terrenget fornuftig i meget tungt føre. Dette gjør han dagen ut – han får til og med vist at han kan sekundere. I 70. slipp minutt er vi rett ved skuterløypa og Geatkas siger i stand. Stand roper jeg til dommeren og han kommer opp og ber meg reise. Dessverre er nok Geatkas litt usikker på hvor fuglen er og går litt tregt fram – men så plutselig fugl i lufta og han setter seg etter en blås i fløyta. Dommeren sa at til tross for at han hadde gått til 1. premie hele dagen ble det pga reisen 3 UK på Geatkas.

Abdrine2Andrine og Dexys jaktprøvedag
Lørdag morgen bar det i vei inn i terrenget en drøy time på skuter. Line og jeg kom på hvert vårt parti, og jeg ble satt opp på første slipp. Jeg angret og ville hjem, sommerfuglene spant rundt i magen, men det var jo vanskelig å snu nå. Været var bra, terrenget fantastisk, dommeren veldig hyggelig og sympatisk og utrolig hyggelige folk i partiet.
Dexy jaktet i vei og var vel litt mer selvstendig enn mor ønsket, men jeg synes hun var flink i sin første prøve. Flere hunder fikk fuglesituasjoner i løpet av dagen og etter hvert ble AK hundene premiert en etter en. Dexy hadde gått ca 60 minutter og skulle ut igjen. Jeg begynte å bli sliten, det er sikkert, men hun fortsatte som før, og der stod hun brått. Fuglen fløy før jeg kom helt frem til henne, men vidunderet satte seg jammen ned som hun fikk beskjed om og løp ikke etter rypa. Dommeren sa at nå fikk det være slutt for Dexys del. Han beskrev situasjonen og jeg skjønte enda ikke hva som skulle komme. Hva betyr det da, spurte jeg? Hvilket fantastisk svar, 2 UK i første start.

Lang reise, stor opplevelse med premiering – Lykken var stor
Lykken var stor og ryktet løp. Mange hadde fått nyss om vår gode dag og vi fikk mange hyggelige kommentarer fra alle rundt oss. Vi var nok de eneste fra Oslo som stilte på denne prøven og ble utrolig godt mottatt og ivaretatt. Søndag gikk Line og jeg på samme parti, lite fugl og ingen premie denne dagen. For en tur og for en opplevelse. Anbefales!

Line Haugen og Andrine Wefring

NESK gratulerer!

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram