Norsk Engelsksetterklubb

Mon07042022

Oppdatert08:07:39 PM

Ch. Shadow Oak Bo vant National Championship 2013

Engelsksetter vant National Championship of Field Trialing Bird Dogs i USA. Ch. Shadow Oak Bo er den første engelsksetter siden 1970 da Ch. Johnny Crockett vant. National Championship er stor konkurranse på andre side av dammen så det er ikke lett å gå helt til topp. Det pleier å være pointere som vinner denne konkurranse men ikke i år.

Ch. Shadow Oak Bo er eid av Butch Houston og Dr. John Dorminy men blir ført av profesjonell handler Robin Gates. Fra før har Ch. Shadow Oak Bo vunnet Continental Open All-Age Championship Spring 2011; 1st Broomhill Open All-Age Fall 2011. Runner up (2. premie) i Dominion Open Chicken Championship 2010. Det er store pengepremier for å vinne National Championship og i tillegg var det satt opp en egen pengepremie på $17,000 til den første engelsksetter som vant National Championship etter at Ch. Johnny Crockett. Les mer om konkurransen her.

Ch. Shadow Oak Bo er ingen skjønnhet, men på bildet er pelsen barbert ned da de ikke ønsker isdannelse i pelsen slik værforholdene var under konkurransen. Slipp tiden er meget lang på hele 3 timer så nedising blir unødvendig vekt. Om sommeren så setter det seg mye frø i pelsen, det kan også være varmt der borte også men ikke minst så er det lettere å se etter slangebitt, da det kan være en klapperslanger i terrengene.

Ch. Shadow Oak Bo er mye i slekt med US importene som er kommet til Norge opp igjennom årene, se stamtavlen. Her finner vi "kjente" hunder som I'm Oscar, Grouse Ridge John, Brannigan, Mr. Thor, Tekoa Mountain Sunrise, etc. som ligger bak mange av våre beste hunder her hjemme i Norge.

National Championship er det største en kan vinne i USA. Det er 114 år siden denne konkurransen startet i USA som har lange tradisjoner. Engelsksettere har vunnet denne konkurransen 31 ganger før. Første gang denne konkurransen ble avholdt var i 1896 West Point i Mississippi februar 10-12 vant den berømte CH Count Gladstone IV. Far til Count Gladstone IV var Count Noble som er en av de mest berømte engelsksettere i USA. Det var D.C. Sanborn som importerte Count Noble fra Mr. R. Purcell Llewellin i 1880. Count Noble var ingen liten hund da den veide 27 kg og ble senere eid av kaptein Benjamin Frederick Wilson. 14 måneder gammel vant han sitt første løp og en måned senere vant han den nasjonale amatør Derby i USA. Count Noble var så god at andre eiere nektet å konkurrere med ham. Det ble tilbudt spesielle belønninger for å oppmuntre eier til å konkurrere med han. Count Noble ble stoppet ut etter sin død og vises frem på National Bird Dog Museum i Tennessee. Count Noble var så godt kjent da han døde i 1891 at The New York Times skrev en nekrolog, "Death of Count Noble - A Famous Setter Dog Expires Near Pittsburg.

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram