Norsk Engelsksetterklubb

Fri12022022

Oppdatert08:07:39 PM

Stort og smått fra jaktprøver

Arne og Frans 25.08.12-hattfjelldalHøstens jaktprøver er godt i gang og NESK har stått som arrangør for to store i september; Kiærprøven og NM høyfjell på Kongsvold. Det har også vært arrangert flere prøver rundt om i landet og her kommer stort og smått fra noen av disse.

 

 

Sætermoens Tira

 

 

 

Første 1.UK i høstsesongen?
Sætermoens Tira TH, regnr NO56281/10, (NUCH Steinrøysas Storm II - Furuskogens Tanja TH) fikk fredag 17. august 1UK på Namdal FHK's prøve i Lurudalen i Snåsa. Eier og oppdretter er Helgar Sætermo og Torill Bjørbekk. Sannsynligvis er dette den første hund med 1UK i høst siden det var sesongens første jaktprøvedag, og premien var i boks tidlig ettermiddag etter 3 slipp på 20 minutter. Tira var påmeldt og deltok i Norsk Derby.

 

 

 

 

Rypelyngens AdaAda og Rune Waller slo til med 1. VK kval på første VK-start i høst
Det ble full klaff på første prøven for Ada og Rune waller med 1.VK i kavlifiseringen. Dessverre gjorde sykdom at de ikke fikk med seg finalen søndag, men en god start på sesongen.

vesisaari

 

 

Yngste VK-hund?
Rex fikk på Varangerpøven lördag 1 AK og dermed er han det yngsta finske fugelhund som fått VK-billetten. Tidligere er 2 år og 2 måneder gamle Rex premiert i Finland og Norge. Hans far FIUCH Trico kommer fra Alta og mors foreldre er også norske,  Ildfotens´Grete og Hiafossens´s Rosso. Eier er vårt finske medlem Jyrki Vohlonen Utsjok. På bildet ser dere de to glada - eijeren og dommeren Vidar Angell. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arne og Frans 25.08.12-hattfjelldalStolte eiere
Her ser du mor og sønn som fikk premie i finalen i Hattfjelldal. Lemmy (Vinsterfjellet Pim & Pogg) 1.Vk m/Cacit og Vinsterfjellet Pim 2.Vk...
Stolte eiere Arne Kristian Kongsdal og Frans Oskar Myrvang

 

 

 

Endelys Odin

 

1. AK  for Endely's Odin
Håvard Wigge startet på Vorsterhundklubbens skogsfuglprøve på Lundamo med hunden Endely's Odin som har vist seg å være en ypperlig hund på jakt i skogen i flere år. Det resulterte i en 1.AK skog i første forsøk. Fra før har han 2x2.AK, 1x1.AK og 1x3.VK. Han har blitt stilt på totalt 5 prøver i AK, og har da 4 premieringer i AK.
Oppdretter er Dag Roar Martinsen på Endely's Kennel på Brummundal.

Eier/fører: Håvard Wiggen
Dommer var Bjarne Engen.

myrteigens FrøyDobbelt hjemmeseier på Rørosprøven!
Myrteigen's Frøy stilte til sin første VK start på Rørosprøven sist helg, og det ble en flott debut! Hun gikk til topps på kvalifiseringen og sikret seg en velfortjent 1.vk! I finalen fulgte hun opp med en solid 2.vk. Med disse resultatene ble Frøy kåret til prøvens beste hund. Frøy er etter NJCH Blå Vegen's Raid og Rangelfjellets Samba og eies av Anne Guri Stokkli Haugvold. I finalen måtte Frøy se seg slått av Borderhaugen's Otto som stakk av med 1.vk.
Otto er etter Fosens C-Tosh og Tjuvreisens Daisy eies av Anne Guri sin ektemannen Odd Arild Haugvold.

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram