Norsk Engelsksetterklubb

Wed08122020

Oppdatert08:07:39 PM

Coupe d’Europe 06 for Britiske Fuglehunder

 Planleggingen startet allerede under sist høsts VM i Danmark . Etter en mer en vellykket Norsk opptreden, med Bronse medalje til det Norske laget, var ikke ønsket om en tur til Spania for å se formel 1 hundene blitt mindre.
Noen av Europa-toppene som J Condado, E Pezzotta , P Teuilier og  F Maudet starter i begge klasser. Mens Taccon, Lombardi og Girandola i hovedsak starter i Grand Quete konkurranser.

Dvs søksbredde, gjerne opp mot 3-400 meter til hver side. Alle slipp, i motvind og hovedregel er 1 slipp, max 20 minutter.

 Det er 3 dommer system, med hoveddommer i midten og en flanke-dommer på hver side.

Hundeførerene slipper sin hund i hver sin retning og søker foregår i stor fart i et vel anlagt kryss-søk.

Uregelmessigheter som tomstand, fugl i lufta, innebærer kobling av hund og nytt slipp av hundene foran hoveddommer.

Førere har stor respekt for dommere. Kanskje fornuftig siden de aller fleste er profersjonelle. Ingen kritikk blir gitt ute i terrenget .

Som på tidligere turer var vår FCI sjef Kjell Duedahl den perfekte mentor og reiseleder. Språkkyndig og erfaren / dyktig hundemann, som også med glede dømmer på de fleste prøver. Kjell benyttet også muligheten til å skaffe seg en pointervalp av beste blodlinjer fra Condado. Et valg vi gleder oss å følge med, videre fram til prøvestart i Norge.

 
Team Norway i "dommermøte" her ser vi Torbjørn og Bente Austvik -.Sven Tore Kittilsen - Rune Frankemoen og datter - Alfred  og May Sæther -  Fredrik Aalerud, Iver Melby og Kjell Duedahl
 

Lørdag 11 feb er det FCI møte for Kjell, mens Sven Tore og jeg benytter muligheten til å se flere av topphundene i aksjon. Vi blir ikke skuffet og dagens vinner ble Pointer Titan med fører S Girandola, andreplassen gikk til ES Palaziensis Rambo, fører E Pezotta og tredjeplass til Europas nr 1 – 2005 pointeren Samuel delle Vedute og fører S Girandola.

Prøven gikk på områder hvor det var forholdsvis greit å følge med.
Søndag 12 feb var det klart for Coupe d’Europe og som vanlig var det høytidlig åpning med presentasjon av land og deltagere med sine hunder.

Prøven går over 2 dager og hver hund har bare et slipp. Dessverre for oss var avprøvning lagt til noen enormt store områder, slik at det i perioder var vanskelig å følge med, selv med kikkert.  Team Norway med Norges beste premiesankere, Alfred Sæther, Erik Slommerud , Fredrik R Aalerud, Stein Helge Østerli. Morten Bergh, Torbjørn Austvik, Rune Frankemoen  og Sven Tore Kittilsen fulgte uansett ivrig med.

Og vi  fikk vi med oss at ES Palaziensis Rambo på nytt vartet opp med søk av høy klasse og fuglearbeid. Noe som resulterte i meget fornøyde Italienere inkl eier.

En annen som benyttet muligheten til å skaffe seg poeng var J Condado fra Spania, som på denne prøven førte den Franske pointer Pythie de l’Isle d’Alzee til en MB.

Pythia  hadde slipp mot den vanligvis meget gode pointer Faunello von der Postschwaige som dessverre ikke lyktes denne dag.


Neste dag skulle andre halvpart av hundene ut, og slippene gikk på samme enorme områder.
Det var lagt opp til at alle skulle ha samme mulighet på fugl i samme type terreng.
Utover dagen var vi vitne til litt forskjellig kvalitet og mang en hund måtte melde pass, enten pga ramp eller litt jakt på hare.

På slutten av dagen går den greske ES  Martin Ditikis Attikis godt og fører Apostolakos er med i kampen om en medalje.


På prøvene ute Europa, er det ikke åpen bedømming, slik at resultatene først blir offentliggjort senere, dvs under Banketten på kvelden.

 
 

Mottakelsen på banketten var upåklagelig.

Og på banketten dro flere av oss. Mottagelsen og rammen rundt banketten var av beste klasse og ble møtt av senioritas, levende musikk og servering.

Banketten ble avholdt i Gildehallen til Sandeman ( Sherry) og var en særdeles hyggelig begivenhet.

Etter bespisning var det storslagen premieutdeling med overrekkelse av premier.

En meget fornøyd E Pezzotta fra Italia kunne motta Coupe d’Europe trofeet som suveren vinner med Cacit.

La meg nevne at Int JCH Palaziensis Rambo er etter; Palaziensis Pepe og Lady. Eier er Sandro Solato

Rambo har hittil 14 cacit, hvor 7 på Grand Quete og 7 i klassen Jaktsøk.

Sølvvinner ble  J Condado med pointer Pythia de l’Islee d’Alzee.

Bronse gikk til ES Martin Ditikis Attikis med fører Apostolakos.

4. plass gikk også til Hellas med ES Lycabettous Agamemnon hvis fører er Theodoros Mauridis.

En flott 5 plass gikk til  pointer Gary tilhørende Joustra i fra Nederland.

Dessverre ble det ikke utdelt noen lagpremie den gang pga for få premierte hunder.


Dagen etter var det ny Cacit prøve og vi benyttet mulighet til å bli med J Condado ut på partiet hvor han hadde med flere hunder. Av andre top 10 hundeførere var både Taccon, Enchien, og Forti . Denne dagen er Kjell Duedahl  med ut som flankedommer og Sven-Tore Kittilsen får også en mulighet til å være med ut som flankedommer på andre siden.

Dette gir selvfølgelig gode muligheter til å være med opp i situasjonene og få et innblikk i hva som vektlegges nedover.

 

Nok en vellykket tur ut for å se Europas beste hunder sammen med gode hundevenner. Det i seg selv har stor verdi, samtidig får vi et innblikk i kvaliteten på hundene som konkurrerer ute og som vi ellers bare ville fått sett bilde av.

Gode kontakter knyttes , dette er viktig med tanke på valg av kombinasjoner som kanskje kan bidra i våre hjemlige blod-linjer.


JørnHW


Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram