Norsk Engelsksetterklubb

Fri09302022

Oppdatert08:07:39 PM

Premierte engelsksettere i helga 16.- 18. mars

De fleste plasser i fjellet er det turboføre. Da blir fristelsen stor for den håpefulle springer over fjellet til neste dal for å se om det er ryper der også! Det koster heller ikke en 1 kalori å løpe etter rypene for å se hvor dem har tenkt å lande. Dog har det blitt premier denne helga også.

Jan Telhaug fikk 1AK med Berkjestølen's Messi og 1 UK med Berkjestølen's YaraI Sirdalen så hadde Jan Telhaug ei fin helg hvor han fikk 1AK på Berkjestølen’s Messi. Messi kommer fra et meget godt kull hvor mange av sine kullsøsken har også blitt premiert på jaktprøve. Hi-Speed til Ingvar Rødsjø og Lara til Ivar Amundsen ble premiert i Derby finalen i 2010. Sammen med Jølle til Per Oddvar Mo har disse fire hundene fått 1.AK i et kull på 8 valper. Felix til Victor Skogmo har 3x1.UK og fått en 2.AK tidligere i vinter. I tillegg er Nurki til Siri Ausland og Robin Haukaas og Espresso til Lars Olav Sagberg er godt premiert i UK. Foreldre til dette kullet er NJCH Berkjestølen's Kaisa Krabat og NUCH NJCH Limingruet's Hi-Troll. Det blir spennende å følge disse hundene videre. Jan førte også Berkjestølen’s Yara til Tom Petter Johansen til en 1.UK som også fikk 1.UK sist helg på Hovden. Jan er som kjent innehaver av kennel Berkjestølen.

Øyvind Mauseth og Østkysten's Egon fikk 1 AKEn annen hund som også fikk 1.AK var Østkysten’s Egon til Øyvind Mauseth og Karen Mork. Svitjods Prepple til Alexandra Wik Garcia fikk en 3.AK.

Været får ta noe av skylden for begrenset med premier på prøven da tåka lå lavt på lørdagen og gjorde det vaskelig for deltagerne. Søndagen derimot var strålende og folk og hunder koste seg i solen. Totalt ble det delt ut syv premieringer. Foto: Rogaland FK.

På Mjølfjellprøven til Vestlandets FK så var det bare en engelsksetter som ble premiert Sally til Knut Steinar Skiple som fikk en 3.VK.

Svein Hoseth Tussa 1.AKTelemark FK sin prøve på Skinnarbu var preget av varierende vær og føreforhold. Fra solskinnsvær og hardt underlag fredag, til mildvær, tåke, regn, sludd og bunnløs snø på lørdag, før kulden skapte ”turboføre” på prøvens siste dag. Terrenget har jevnt over vært godt besatt med fugl og de fleste hunder har forsøkt seg på rype. Det sier seg selv at premieringen varierer med vær og føreforhold, men tross dette ble det delt ut premier av edleste sort alle prøvedager. Svein Hoseth klarte å gjenta suksessen fra forrige helg med nok en 1.AK  på Ryghåsens Tussa, denne gangen på hjemmebane (foto: Telemark FK). Kullsøster Ryghåsens Vår ført av eier og oppdretter Lewi Ryghseter gjorde respektabel innsats med hele tre fuglearbeider og flotte søkskvaliteter som resulterte i en velfortjent 1AK. Dette er den 3. Ryghåsen hund som får VK-billetten på fjorten dager. De andre hundene er nok en kullsøster Ryghåsens Yr til Jørn Lindtvedt og Ryghåsens Bono til Jonas Kortgaard som har samme far men enn annen mor, Skillevatnet's Tatra. Foreldre til Tussa, Vår og Yr er Vinsterfjellet Knæsj og Gallok's Sara. Det er en annen hund i dette kullet på 9 som er premiert tidligere, Grom til Runar og Barbro Hellem.

Andre hunder som også fikk 1.AK var Kaz til Fredrik Engell Sæthereng, Kleivskogen`s Una til Martin Røynås, Rotvelta`s Gtf Vicky til  Lone Gudim og Terje Berntsen.

2.AK ble tildelt Storåens Daisy til Olav Egeland og Tøttadalen`s Kaisa til Yngve og Ragnhild Kleppang.

2.UK ble tildelt Lillevannet`s Tiger til Monica og Henning Evensen, Sletthallens Equito til Knut Agnar Larsen og Jøldalens Alex til Svein Borgen fikk 2 stk. 2.UK.

VK finalen ble vunnet av Pei Fang Birk til Skjalg Liljedal som også fikk en 2.VK i kvalifiseringen. Flørli`s Billy The Kid til Gisle Eriksen fikk 1.VK m/CK i kvalifiseringen.

1.UK til Sætermoen`s Ferro til Odd Arne Vikavoll

Ørskogfjellprøven til Møre og Romsdal FK var det mye nedbør den siste tiden som gjorde at det var åpne elver og bekker i de tradisjonelle VK-terrengene på Ørskogfjellet. Dermed leide man nye terreng til helgens prøve. I VK så fikk Kari til Svein Erik Knudsen 3.VK finale. I kvalifiseringen så fikk Reinheimens Emil til Arnt Ove Ohrstrand og Adrian Sponås 3.VK og Løvåsmyra`s B Trym til Børge Kjersem 4.VK.

Beste UK-hund ble Sætermoen`s Ferro til Odd Arne Vikavoll (til høyre, foto: Roy Allan Skaret). Berkjestølen`s Suri til Robert Gule fikk også 1.UK. Suri er kullsøster til Yara som er nevnt ovenfor og er etter Østkysten`s Vito og NJCH Berkjestølen`s Kaisa Krabat.

1 VK m/CK til Royaluras D-Roya til Bertil NyheimNamdalsprøven til Namdal FK ble arrangert i skiftende vær og varierende føre hvor det ble delt ut 18 premieringer under prøvens første dag. Det var brukbart med ryper, pga. tidvis sterk vind var rypene lette. Flott vær og turbo føre under prøvens andre dag ga også 18 premier. NM-vinter vinneren fra 2010 Royaluras D-Roya til Bertil Nyheim fikk 1 VK m/CK i kvalifiseringen. Roya hadde ett fuglearbeid med djerv og presis reis. Følgende hunder plasserte seg i VK-finalen, 2.VK til Limingruet`s Hi-Troll og Ingvar Rødsjø, 3.VK til Li og Ann Cathrin og Arve Aasen, 4.VK til Berkjestølen`s Frost og Nora og Roger Paulsen, 5.VK til Heggebakken`s Tyra og Christel og Pål Tore Raabakken.

Ivar Rødsjø med prøvens beste UK og AK hundIvar Rødsjø hadde en glimrende helg på Namdalsprøven og tok 4 flotte premier med hjem da Kira fikk 2x1.AK og Kaisa 2x1.UK. Hundene ble kåret til prøvens beste i AK og UK. Kira og Kaisa er helsøsken men ikke fra samme valpekull men en gjennparring etter Limingruet's Hi-Troll og Arja. Ivar er oppdretter til hundene. Foto: Namdal FK.

Lurusneisas Kaysa til Olav M Bratberg fikk 1.UK. Følgende hunder fikk 2.UK Kvernmomarka`s Fia til Kjetil Olav Helden ført av Erling Ragnar Hermann, Vicky til Frode Bratberg, Dulles B Tiba til Kåre Norum fikk 2x2.UK og det samme gjorde Furukollen`s Brolle til Ronny Bostrøm og Lene Larsson. Dulles B Timon til Erling Ragnar Hermann fikk 3.UK.

Følgende hunder fikk 2.AK Dulles A Inferno til Lars Arnesen og Nina Hagesæter ført av oppdretter Kåre Norum, R Inna og Spjeldberget`s Fack U til Pål Inge Røe, Royaluras H-Tara til Øyvind Eriksen, Po til Frans Oskar Myrvang fikk 2x2.AK. Munkefjellet`s Keila til Kurt-Egil Bjørkmo fikk 3.AK.

Femundprøven til Romerike FK så fikk Myrteigen`s Frøy til Anne Guri og Odd Arild Haugvold 1.AK Følgende hunder ble tildelt 2.AK Halvartun`s Marta til Jan Helge Lund, Royaluras G-Helmax til Ole Birger Stav, Rypekullet`s Setti til Rolf Jørgensen, Troj til Kjell Pedersen. Rypekullet`s Kih til Harald Rogne fikk 3.AK.

1.UK til Fjellrypas Db Max og Bekk DidrikFjellrypas Db Max Bekk til Didrik Bråthen Marthinsen fikk 1.UK mens Vidalsfjellet`s Tell til Mona Elverum ført av Andre Lund fikk 2.UK og 3.UK. Det samme fikk også Rakbjørglia`s See til Willy Nicolaisen.

I VK så fikk Hiafossens Stegg til Bjørnar Tøraasen 2.VK m/CK i kvalifiseringen og 3.VK i finalen. Skauliens Pivo til Leif Gudbrand Lien ført av Knut Østmo fikk 6.VK i kvalifiseringen.

Tromsøprøven til Tromsø hundeklubb hadde en høy premieringsprosent og premieglassbeholdninga i klubben fikk føtter å gå på da totalt 105 startende hunder i kvalitetspartier, 55 i VK kvalik og 17 i VK finale fikk totalt 60 premier. Dette gir en premieringsprosent på nesten 34 %. I VK så fikk Ringvassøya`s White Trix Lady til Torgeir Ingebrigtsen 1.VK i kvalifiseringen og 3.VK i finalen. Følgende hunder ble premiert i kvalifiseringen 3.VK til Mikkelfjellet`s Racing Charm og Kai-Morten Arnesen, 5.VK til Slottvidda`s I M Tuva og Håvard Dekkerhus, 6.VK til Gallok`s Luna og Hans Einar Enoksen.

I UK så fikk Østkysten`s F M Hera til Are Salomonsen nok en 1.UK, nummer 7 i rekken og en 3.UK på prøvens første dag. Følgende hunder fikk 2.UK Nordavinden`s Staro til Siren Julie Jenssen, Rex til Jyrki Vohlonen og Ørnevatnet`s Kira til Harald Steen som fikk 2x2.UK. Ikgas Av Trollætt til Per Harald Blomkvist fikk 2x3.UK.

I AK var det to engelsksettere som ble premiert Ringvassøyas Achilles til Øystein Nylund med 2. AK og Steinrabben`s Verona til Kristian Berntsen og Stein Martinsen som fikk 2x3.AK.

NESK Gratulerer

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram