Norsk Engelsksetterklubb

Thu01202022

Oppdatert08:07:39 PM

Sommersamling i Sømådalen - nok en suksess

BIRogBIM Rønningen 2016Ikke for å skryte, men årets arrangement ble en suksess fra start til slutt. Rekordstor påmelding til utstillingen gjorde at vi visste det kom til å bli folksomt. Da vi ankom litt utpå fredagsettermiddag var det allerede godt befolket på campingområdet og utover kvelden dukket det opp mange telt, campingvogner og bobiler. Til slutt var det helt fullt. Vi samlet oss i partyteltet og over 70 personer koste seg med spekemat, laks og ost og praten gikk lystelig og latteren satt løst.

Foto: Siri Sætrang Brattbakken

 


Lørdag morgen opprant med overskyet himmel og god temperatur selv om natten hadde gitt oss en god del nedbør. Sakte men sikkert dukket det opp folk fra både nær og fjern. Grete og Odd Sømåen var klare i partyteltet med kaffesalg. Grete hadde stekt opp en haug med sveler og vaffeljernet var varmt, nå var alt klart og klokken 10.00 blåste Anne Grethe utstillingen i gang.
Utstillingen ble en stor suksess med hele 81 påmeldte engelsk settere. Årets dommer var hentet fra Danmark, Jane Vilslev Mortensen. Etter 9 timer i ringen kunne hun kåre BIR og BIM. Hun bemerket den meget høye kvaliteten på hundene og spesielt glad var hun over den svært høye kvaliteten i brukshundklassene. BIR ble Sølnklettens Solan P til Åge Skramstad og BIM ble Femundmarkas Gunhild Sundet til Torgeir Tronslien.
Utpå ettermiddagen reiste 8 seierssikre karer på skytebanen, vi måtte i år putte skytingen inn samtidig med utstillingen hvis vi skulle få avviklet den. Etter en god times tid kom de tilbake med en vinner og andre som var slått knepent. Jonas Mjønerud Gjestvang vant årets skyting med 23 treff av 25 og han ble tildelt premier og rosett under middagen senere lørdag kveld, vi gratulerer.
Etter utstillingen var det apportkonkurranse og som alltid mange som ville prøve seg, 35 påmeldte. Etter innledende runde på tid, stod Halvard Rødsjø, Arne Hovde, Astrid Norøy og Jan Terje Haugen igjen som finaledeltagere. Røynåsen's Mister X til familien Haugen stakk av med seieren, takk til tidtager Øyvind Holm, dommere Robert Colbjørnsen og Rune Frankmoen. Etter apportkonkurransen var det tid for grilling og sosialt samvær i partyteltet, rundt 100 personer storkoste seg med medbrakt grillmat og god drikke, praten gikk til langt ut i de små timer. Under middagen fortalte dagens dommer Jane og hennes mann Flemming litt om hvordan jaktprøver avvikles i Danmark og hvilke krav det stilles der.
Trening i BarenSøndag morgen opprant med godt vær og mange fant veien ut i treningsterrenget. Noen valgte å gå alene mens to partier ble instruert av Grete Sætrang og Anne-Grethe Sætrang.
Sakte men sikkert tømtes Rønningen Camping for folk, årets samling var slutt, folk reiste meget fornøyde hjem fra en fin sosial hundehelg. Som arrangører er det meget hyggelig å stelle i stand et slikt arrangement når man får så mange gode positive tilbakemeldinger fra NESK medlemmene som deltok på årets samling.
Takk til Grete og Odd Sømåen som tar imot oss med åpne armer og som legger alt til rette så vi skal ha det bra under oppholdet på Rønningen Camping. Takk til våre sponsorer Eukanuba, Provit og Non-Stop for premiene.
Tilslutt en stor takk til alle som bidro under arrangementet, spesielt til Anne-Grethe, Grete, Ingunn og Dorthe, men også til alle deltagere for at dere gjør dette til en helt fantastisk helg, TUSEN TAKK.
Takk for i år, håper at vi sees igjen neste år på NESK Sommersamling i Sømådalen.

Jan Terje Haugen( DK Oppland)

 

RESULTATER:

Utstillingen.
BHK Rønningen 2016Beste hannhund klasse:
Sølenklettens Solan P. (Åge Skramstad) Exc 1 BK Ck cert 1 BHK BIR
Finnhættas Pelle P (Grete Sætrang) Exc 2 BK Ck res cert 2 BHK
N SE UCH Moyens Zofus (Steinar Berg) Exc 1 CHK Ck 3 BHK
Melsgård S. Askari (Dag Svendsen) Exc 1 AUK Ck 4 BHK.

 

BTK Rønningen2016Beste tispeklasse:
Femundmarkas Gunhild Sundet (Torgeir Tronslien) Exc 1 BK Ck cert 1 BTK BIM
Halvartun's Toya (Halvar Rødsjø) Exc 2 BK Ck res cert 2 BTK
Svartånas Vinnie (Terje Sylte) Exc 2 AUK Ck 3 BTK
Melsgård S. Nemesis (Liv Svendsen) Exc 1 AUK Ck 4BTK.

 

Øvrige CK-plasseringer:

Hanner:
Rotvelta's Jve Zorro Exc 1 JK Ck
Q Exc 2 JK Ck
Klevåsen's L-Pinto Exc 1 AK Ck
NUCH NJCH Seterfjellet's Calli Exc 2 CHK Ck

Tisper:
Prihan Roxy Exc 1 JK Ck
Jentenes Bct Saga Chanel Exc 2 JK Ck
Orrebekkens Vito Exc 1 AK Ck

BIR valpValpeskow .
BIR Svanelvdalens Milli til Jonas Mjønerud Gjestvang
BIM Høgdebrotets Karlson til Gisken Dobloug Markussen

 

 

 

 

 

Apport Rønningen 2016

Apportkonkurranse med 35 ekvipasjer.
Nr.1 Jan Terje Haugen med Røynåsens Mr. X
Nr. 2 Astri Norøy med Høgdebrotets Houston
Nr. 3 Halvar Rødsjø med Halvartun's Toya

 

 

Skytevinner copyVinner av Leirdue-skyte konkurransen.
23 treff av 25 Jonas Mjønerud Gjestvang.

 

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram