Norsk Engelsksetterklubb

Sat11272021

Oppdatert08:07:39 PM

Julemøte 2015

Eva Lem gullmerke

Det ble et meget hyggelig julemøte på Skytterkollen med 75 fremmøtte. Vi fikk høre et meget interessant og lærerikt foredrag «Fortjener rypa en plass på Rødlista» av forsker Oddgeir Andersen.

Eva Lem ble hedret med NESK Gullmerke sin innsats for Norsk engelsksetterklubb og medlemmene med Onsdagstreningen på Gardeleiern som hun har hatt ansvaret for i mange år, samt sin innsats på Villmarksmessen for klubben.

Foto: Jon Ivar Søhus

Oddgeir Andersen Oddgeir viste oss at rypebestanden historisk sett har gått i bølgedaler, men at trenden er at den totalt sett minker, flytter seg nordover på kloden og opp i høyden. Det er flere graderinger av rødlista og rypa er i den «letteste» kategorien «Nært trua». Han fortalte at det er mange forhold som påvirker bestanden; klimaendringer, predatorer mv i tillegg til jaktuttaket. Det må jobbes på mange fronter for å sikre rypebestanden i fremtiden, men Oddgeir var klar; Ja, rypa fortjener en plass på Rødlista. Det betyr økt fokus på rypebestanden og forvaltning av denne og det er vi alle tjent med.
Foto: Jon Ivar Søhus
julemøte1 2015 Tradisjonen tro, gikk lotteriet av stabelen til stor begeistring fra de fremmøtte og ga et godt tilskudd i kassen. Takk til alle som bidro med flotte premier.
Foto: Jon Ivar Søhus
rypa på rødlista Foto: Jon Ivar Søhus

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram