Norsk Engelsksetterklubb

Fri04262024

Oppdatert08:07:39 PM

Sommersamling i Sømådalen

BarfjellDet ble en meget vellykket sommersamling på Rønningen i Sømådalen helgen. Været var på vår side hele helgen gjennom. Lørdag formiddag ble brukt til trening i fjellet med instruksjon hvor alle fikk veiledning av Knut Grindstuen og Jan Terje Haugen, som begge er dommere og har lang erfaring med jakthunder og gode resultater fra prøver. Det ble gått som på en jaktprøve og alle fikk tilbakemeldinger på det positive og det som må jobbes litt mer med. En varm og lærerik formiddag i fjellet

På ettermiddagen ble det tid til både leirdueskyting og apportkonkurranse. 7 damer og 7 herrer stilte til start i leirduekonkurransen. Dameklassen ble vunnet av Toril Halbakken mens i herreklassen var det Jan Terje Haugen som stakk av med seieren med 23 leirduer ned.

Apportkonkurranse pallenApportkonkurransen ble vunnet av den unge føreren Christin Juul Haugen;  som førøvrig feiret sin 13-årsdag på søndagen! Hun stilte med sin egen hund Hardvolla's Tri. 2. plassen gikk til Andrine Wefring med Ildfoten's Dexy og 3. plassen gikk til Frode Jørgensen med Pia.

 

 

 

 

Per NymarkUnder middagen om kvelden fikk vi høre et meget engasjerende foredrag av Per Nymark ispedd noen kommentarer fra kona Vigdis med tittel; Jakthunden Form og Funksjon. Vi fikk lære hvorfor det er så viktig at jakthunden er riktig bygd for å kunne yte maksimalt i terrenget uten skader.

Søndagen ble innledet med et meget engasjerende og lærerikt kurs i utstillingsteknikk og klipp av engelsksetteren. Rundt 25 interesserte deltagere fulgte nøye med når søstrene Birgit Westgård og Vigdis Nymark klipte og instruerte.

Så var det klart for Spesialutstilling med 52 påmeldte engelsksettere. Les om Spesialutstillingen på Rønningen her.

Flere bilder og mer om Sommersamlingen kommer i neste nr av Fuglehunden.

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram