Norsk Engelsksetterklubb

Fri04192024

Oppdatert08:07:39 PM

Tilbakeblikk - samling på Nøsen

Samling Nøsen 1Mens sommeren ennå lar vente på seg tar vi et tilbakeblikk på den årlige vintersamlingen på Nøsen 28.- 30. mars hvor Åke Rosén også i år stilte som veileder og inspirerte alle; fra erfarne hundeeiere til optimistiske nybegynnere! Han ser det positive i hundene og gir "fornuftig" skryt og forsiktig kritikk der det passer. Dette er 12. gang Nøsensamlingen ble arrangert. Sett av palmehelgen neste år - det blir helt sikkert ny samling.
Foto: Roar Sohlman

 Samling Nøsen 2Det er NESK avd. Valdres, øvre Hallingdal og Hemsedal som arrangerer kurs og treningssamling på Nøsen i Vestre Slidre statsallmenning. Til sammen gjennom de tre dagene deltok 24 hunder. Første dag gikk vi høyt oppunder Grønsennknippa i et meget variert og interessant terreng. Flertallet av hundene hadde gode sjanser på fugl, ryper og orrfugl. Andre dag gikk vi lavere, på Flya, - i solskinn hele dagen. Det ble en fuglerik dag hvor alle hundene kom i fugl. For noen av unghundene ble fristelsene for store og de gikk ut av hånd. Vi måtte ut i søk efter dem. Siste dag gikk vi igjen på Flya, kun med unghunder. Ikke så fuglerik dag som den forrige, men fugl til alle. Vi observerte samlet gjennom de tre dager 65 ryper og 21 orrfugl.

Historien om KV Toya
Første dag startet KV Toya, 9 måneder gammel, livlig og lekelysten. Flere av de andre unghundene ble med på leken. Ut på dagen slapp vi ut Toya alene. Det kom en innbydende vind nedover en langstrakt åskam. Toya reiste hodet og gikk vedvarende på vinden, raskt og meget stilfullt. I senere korte slipp frigjorde hun seg stadig mer fra makker. Siste dag kom Toya tilbake, fremdeles besnærende og nærmest helt selvstendig. Søkte med brede slag og bevisst vindbruk. De siste 15 minutter fikk hun terrenget for seg selv. Gikk imponerende. Langt fremme ser vi henne, lav over ryggen, gå inn i stand i et tett bjerkekjerr. Fører kommer til og rett før han er fremme letter to ryper. Toya tar seg en liten runde og kommer så tilbake for å se om det er mer fugl. Hennes første stand. Alle klappet.

Takk til Åke Rosen og Herdis Unneland for flott arrangert samling også i år!

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram