Norsk Engelsksetterklubb

Fri05032024

Oppdatert08:07:39 PM

Apporttrening - en møysommelig jobb

Apport-MacIverApportkurset er godt igang og innlæring av apport er en møysommelig jobb hvor det ikke må slurves under innlæring. Under ledelse av Gunhild Stokkebekk Bruheim og Elisabeth Kallevig går vi frem trinn for trinn.

Foto: Grete H. Sætrang

Til neste kurskveld skal hundene våre kunne bære apportobjektet "rundt forbi, over og under trær, stein og stubber". Apporttrening er en fin aktivitetet i bånntvangstiden hvor hunden blir stimulert psykisk og lederskapet og kontakten melllom eier til hund forsterkes. Jobben til nå har vært å få hunden til å holde apportobjektet.

GunhildFørst bare sittende og masse ros når den holder og IKKE trygger. Deretter har vi gått litt unna og kaller hunden inn med apportobjektet mens vi minner om HOLD og MASSE ros når den gjør som den skal. Det er veldig fint å gå på kurs for å følge en viss progresjonen og alle trinnen, men det meste av jobben må man gjøre selv "hjemme". Så det er bare å ta frem apportbukken og starte. Lineføring og innkalling er også gode øvelser for å befeste lederskapet og skjerpe hunden. Den treningen vi legger i dette får vi igjen med renter til høsten.

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram