Norsk Engelsksetterklubb

Fri12022022

Oppdatert08:07:39 PM

Hovden - Treningssamling på turboføre

treningssamling hovden18 forventningsfulle deltakere inntok Hovden Fjellstogo fredag ettermiddag. Vi ble ønsket hjertelig velkommen av Tor Bernard Sagland fra NESK og vertskapet Ann-Torill Briksdal og Roy Bakke. Vi ble stelt meget godt med av vertskapet hele helgen med kulinariske godbiter innen matveien.

Arrangementet ble ledet av Tor Bernard med Arild Skeivik og Svein Kvåle som medinstruktører. Fredagskvelden presenterte alle ekvipasjene seg med alder på hund, erfaring, utfordringer og ambisjoner. Hundene var i alderen 9 måneder – 3 år. Med foredrag om dressur og føring av hund i fjellet friskt i minnet fra fredagskvelden, ble vi delt i 3 partier med 6 hunder på hvert. Alle tre partiene hadde godt med fugl lørdag og mange fine situasjoner i et nydelig vintervær. Under oppsummering av dagen ble det meldt om en lærerik dag i fjellet hvor alle hadde fått noe å jobbe videre med. 

Kvelden ble avsluttet med foredrag om avlsarbeidet i NESK med bilder, hva vi legger vekt på og hvordan jakthunden bør være bygget for å være mest mulig funksjonell i jobben uten å få belastningsskader.

Søndagen ble litt mer utfordrende værmessig med snødrev og sterk vind i starten. Når det løyet ved lunsjtider fikk vi nærkontakt med rypene. Både hunder og ikke minst førere har hatt en utrolig lærerik helg på Hovden, og har fått oppgaver å jobbe videre med. Enkelte fikk se sin hund i stand for første gang og flere har allerede meldt på hunden til jaktprøver.

Hovden Fjellstogo sørget for nydelig mat og atmosfære - et godt sted å være i et uhøytidelig felleskap med jakthundinteresserte.

Takk til instruktørene som delte av sine erfaringer og ga oss mye å tenke på. Det ble antydet ny samling neste år og vi gleder oss allerede!

 

Grete og Anne-Grethe

 

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram