Norsk Engelsksetterklubb

Wed05012024

Oppdatert08:07:39 PM

Ny DVD-film om trening av fuglehunder

Det har kommet en ny DVD-film som omhandler trening av fuglehund i sommerhalvåret. Filmen er laget av folk i fuglehundmiljøet på Vestlandet og tar for seg forskjellige sommeraktiviteter man kan benytte til trening av hundene i båndtvangstiden.
                    
 
Filmen er i første rekke ment for nybegynnere for å gi dem råd og tips på hvordan de skal dressere og trene hundene i båndtvangstiden. Bakgrunnen for at de har laget filmen er at de har sett at det er veldig mange av de som stiller på jaktprøver som ikke har den nødvendige dressuren inne, samt at det har vært et økende problem med brudd på båndtvangen i deres område.
 
Litt enkelt
Hele filmen virker litt enkel på meg, man tar litt lett på en del ting og enkelte nybegynnere som ser denne filmen vil kanskje bli lurt til å tro at det hele er så enkelt som det fremstilles her. Spesielt når det gjelder dette med apportdressur så ser det hele veldig enkelt ut og det blir ikke sagt noe om at man vil måtte bruke ganske lang tid på det enkelte moment før man går videre til neste øvelse i dressuren. Samtidig ville det kanskje ha vært på sin plass og gått litt mer nøye inn i pregingsfasen og sett litt på hva man skal gjøre før man begynner med vanlig appelldressur. Det er imidlertid begrenset på hva man kan få med seg på en times DVD-film.
 
Grand old man
Egil Greve, en av fuglehundsportens ”Grand Old Men”, er gjennomgangsfiguren i DVD-en sammen med sin breton Monet II. Vi får se hvordan Greve trener seg – og sin hund – i båndtvangstiden. Både med dressur, styrketrening som draing av sykkeldekk, bruk av kløv og sykkeltrening, svømming, samarbeid og kontakt i forskjellige øvelser, apporttrening og trening på tamfugl. Mange greie sekvenser med korte og greie kommentarer. Med i filmen er også veterinær Jannicke Jæger og hun tar for seg litt om daglig stell av hunder, uttøyningsøvelser og massasje.
Alt i alt en meget grei film som trygt kan anbefales til både nybegynnere og folk som har hatt hund i generasjoner. Du kan se klipp fra filmen og bestille filmen ved å gå inn på http://www.dyreklinikk-vest.no/fuglehundfilm.html
DVD-filmen koster kroner 350,-
 
PS - filmlagerne kunne med fordel ha lest korrektur på teksten som er lagt ut filmen! Her var det unødvendig mange skrivefeil.
 
Roy Allan Skaret
 

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram