Norsk Engelsksetterklubb

Sat11272021

Oppdatert08:07:39 PM

Annerledes aktivitet og titler for en Engelsksetter

NKKs representantskapsmøte i november 2013 vedtok at det skulle innføres mellomtitler i lydighet og rallylydighet med virkning fra 1.1.2015. En hund som konkurrer i agility og rallylydighet er Munin Av Vangsbu til Christines Schei om har gjort det bra i denne konkurransen. Munin er føste engelsksetter som har oppnådd følgende titler RLI AGHI AGI AGHII. (Foto: Kristin Høyem)

To av klassene Christines og Munin er aktive i er agility og rallylydighet. Mellomtitlene kan man få for hver klasse, hvor det er tre klasser i agility og fire i rallylydighet. For å få godkjent en tittel må du ha tre førstepremier i klassen du søker tittel om, og disse må være oppnådd etter 01.01.15. Vegas sine titler betyr at han han tre førstepremier i rallylydighet klasse 1(RL1), tre i agility hopp klasse 1(AGH1), tre i agility 1(AG1) og tre i agility hopp klasse 2(AGH2).

Agility er en hundesport med mye fart og spenning. Det går ut på å løpe igjennom en hinderbane på kortest mulig tid og med minst mulig feil. Banen inneholder hinder hunden må hoppe over, tunneler den skal løpe gjennom, felthinder og blant annet slalåm. En fartsfylt og gøy hundesport de fleste hundene liker.

Rally-lydighet består av en bane med skilt hvor skiltene inneholder en øvelse hund og eier skal utføre. Sporten er en blanding av lydighet, agility og freestyle, og inneholder flere øvelser. Man starter med 200 poeng og blir trukket i poeng om man gjør noe feil, hunden snuser i bakken, trekker i båndet, setter seg skjevt osv.

Munin ligger i toppen i sine konkurranseneklasser. I 2014 sto han på pallen med 2.plass av 91 hunder i sin klasse under Norwegian Open som er Norges største agilitystevne. Agilityuken 2015 så fikk Munin sølvmedalje av rundt 70 hunder i klassen sin.  I rally-lydighet er Munin sitt beste resultat er 198 poeng og 1.plass, kun trukket to poeng på grunn av en skjev sitt.

Munin er etter Scott til Simon Simen Trønnes og Tiurlia Gaisa til Roald Moen som er oppdretter.

NESK Gratulerer

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram