Norsk Engelsksetterklubb

Thu04182024

Oppdatert08:07:39 PM

NKK’s 53. ordinære representantskapsmøte

NKKs 53. ordinære representantskapsmøte avholdes 8. og 9. november. Takket være innspill fra FKF så ligger innkallelse med saksliste og saksdokumenter ute på NKK sidene, NKK ønsker velkommen til representantskapsmøte (RS). RS er NKKs høyeste myndighet, alle raseklubbene er direkte representert, lokale klubber representeres av regionene. Det bidrar til at NKK blir en mer demokratisk organisasjon.

Det er en del saker som er interessante som skal opp som FKF har tatt opp

  • Omkamp om NKKs "Stor Cert"
  • Nedleggelse av Hundesport
  • NKKs administrativt ansatte som utstillingsarrangører
  • Utredning av NKKs FCI medlemskap
  • Oppfølging av vedtak i ekstraordinært RS vedr. IT –satsingen

Det er Norske Dachshundklubbers Forbund, Norsk Boxerklubb, Norsk Greyhoundklubb og Irsk Ulvehundklubb Norge, NKK region Nordland, NKK region Trøndelag ønsker omkamp om NKKs "Stor Cert". I fjor så fikk forslaget fra Norske Elghundklubbenes forbund om å fjerne «storcertet» på utstillinger i Norge et overveidende 2/3 flertall (47557 stemte for mens 27952 stemte mot) av de fremmøtte klubbene har sluttet seg til forbundets forslag og fjerningen ble dermed vedtatt. Endringen vil gjelde fra 1.1. 2015. Dette vedtaket var gledelig for oss som har jakthunder som sto sammen og fikk vedtaket igjennom. Les mer om fjorårets vedtak om NKKs "Stor Cert". Hovedstyrets innstilling (vedtatt mot 2 stemmer) er at representantskapet utsetter implementering av fjerning av stor cert inntil saken er godt konsekvens utredet. Saken skal sendes på høring i organisasjonen og tas opp igjen på RS møte i 2015. Det er oppsiktsvekkende at Hovedstyret foreslår at en skal utsette fjorårets vedtak som hadde et så stort flertall. En får håpe at dette vedtaket ikke går igjennom.

Hundesport koster NKK organisasjonen flere millioner kroner i året. FKF mener at kostnaden er for stor sammenholdt med nytteverdien og behovet for midler til andre formål. Hundesport er en dirkete konkurrent til Fuglehunden når det kommer til sponsormidler.  Forslag til vedtak fra FKF: «Hundesport» legges ned både på papir og i elektronisk versjon så snart som mulig og senest fra 1.1.2016. Det satses på å gjøre NKKs nettside www.nkk.no til en langt bedre informasjonskanal for klubber/forbund og enkeltmedlemmer.  Hovedstyrets innstilling: I 2015 utgis 4 utgaver på papir innenfor en budsjettert netto kostnadsramme for NKK på kr. 500.000. I 2015 utredes konsekvenser av full digitalisering av Hundesport. Tiltak og i verdsettelsestidspunkt avgjøres av HS. Det forutsettes at NKKs nettside kontinuerlig videreutvikles for å ivareta behovet for informasjon fra medlemsklubber, forbund og arrangører.

NKK arrangerer internasjonale utstillinger i Norge, det er lokale klubber som arrangerer lokale utstillinger og jaktprøver og som går på dugnad. Det er mange flere internasjonale utstillinger i Norge enn hva resten av landene i Norden har. Utstillingene går med dundrende underskudd og stjeler resurser fra NKK organisasjonen som skulle vært brukt til å serve klubbene. Denne aktiviteten er organisert som dugnadsjobbing for klubbene. I Tromsø og Stavanger så arrangerer de lokale klubbene disse utstillingene så det viser at det går an å gjøre denne jobben annerledes.  Forslag til vedtak fra FKF: NKKs administrativt ansatte skal så snart som mulig og senest ila 2017 avslutte sin aktivitet knyttet til å arrangere utstillinger og andre arrangementer. Hovedstyrets innstilling: Det gjennomføres en samlet utredning av å arrangere alle NKKs internasjonale utstillinger som egen resultatenhet eller i eget selskap. Denne virksomheten forutsettes å utføre alle forberedelser, oppfølging, gjennomføring og etterarbeid med arrangementene. Resultatenheten eller selskapet skal drives med god lønnsomhet slik at NKK som eier og miljøene som medvirker tilføres årlig andel av overskuddet. Forslaget fra FKF om NKKs ansatte som utstillingsarrangør sammenholdt med utredningen om eget resultatområdet eller selskap, behandles på representantskapsmøte i 2016.

Formålet med ekstraordinært representantskapsmøtet i fjor var å informere om NKKs økonomi, og å sikre fortsatt IT-satsing. NKK er helt avhengig av denne IT-satsingen for å kunne tilby tjenester som dekker våre medlemsklubbers behov. Vedtaket som ble fattet på representantskapsmøtet viser at det er bred enighet om dette, og gir hovedstyret og administrasjonen gode premisser å jobbe videre fra. FKF var primus motor for at investeringene rundt IT –satsingen ble fryst før en hadde en IT strategi på plass.

Vedtaket som kom på ekstraordinært RS var at all aktivitet i NKKs IT satsingsprosjekt fryses umiddelbart og frem til følgende er på plass:

  • En strategi for satsingen. Helheten i prosjektet er klar ved at medlemmene gjennom BIT har fått mulighet til å komme med sine ønsker og prioriteringer etter at prosjektet har forelagt medlemmene et realistisk anslag på hva NKK totalt sett kan levere innenfor prosjektets rammer.
  • Et fungerende system for å gi god informasjon raskt til medlemmene om fremdriften i prosjektet og arbeidet i BIT.
  • Basert på likviditetssituasjonen gjennomføres prisendringer og kostnadsbesparelser slik adm. har foreslått i notat av 13/2-14. HS ga føringer for andre tiltak som kan iverksettes. Bearbeidet forslag til tiltak sammen med en total gjennomgang av og forslag til endret drift, redaksjonell profil og endret utgivelse av Hundesport behandles i HS - møte den 26/3-14.

Med bakgrunn i ovennevnte vedtok HS å gjennomføre ekstraordinært RS snarest vedrørende likviditetssituasjon og sikre videreføring av vedtatt IT-satsing. Det er rammen for denne strategien er nå som blir presantert.

Hovedstyrets innstilling:

  • Det utarbeides en strategi for satsingen straks overordnet strategi er vedtatt.
  • Rammen og plan for satsingen er:
Maksimalgrense for satsingen vedtatt av RS 2012 15,0 MNOK
Bokført på satsingen 2013, 3,6 MNOK + mva 4,5 MNOK
Bokført satsingen i 2014, 1,5 MNOK + mva 1,9 MNOK
Investering i 2015 inntil 5,0 MNOK
Investering i 2016 inntil 3,5 MNOK
Rest investeringsramme 2017 0,1 MNOK

Årlig investeringsramme kan justeres av HS i forhold til virksomhetens behov forøvrige investeringer.

  • Tilgjengelig likviditet skal være minimum 6 MNOK. Dersom saldoen pr. 1.1. i budsjettåret er under dette nivået begrenses midler til IT-satsingsprosjektet tilsvarende.

Det blir spennende å se hva som blir utfallet blir på kommende RS.

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram