Norsk Engelsksetterklubb

Wed04242024

Oppdatert08:07:39 PM

Julemøte 2012

Julemøte. Foto: Jon Ivar SøhusDet var et meget hyggelig julemøte på Skytterkollen i Bærum som ble avholdt 5. desember. Pål Wahlquist ble tildelt NKK Oppdretterpris og Åretshundpris for 2006 ble tildelt NJCH NMFHh06 Black.

Det var mange fremmøtte som kom for å høre på Inger-Marie Haaland samt slå av en prat før jul. Det ble foretatt loddsalg med fine premier. De nye NESK-produktene ble vist frem. For dem som ikke fikk tid til å kjøpe dem så er dem å få kjøp HER.

 

Gerd og Pål Wahlquist. Foto: Jon Ivar SøhusHovedstyremedlem i NKK Harald Bruflot tildelte Pål Wahlquist NKK’s Oppdretterpris.
Statuene til NKK’s Oppdretterpris: Kan tildeles person som kan vise til eget oppdrett av rasehunder med fremragende kvalitet. Oppdrettet skal i sin bredde være preget at hunder som viser oppdretterens evne til et suksessfullt oppdrett av hunder med meget høy kvalitet – alt tatt i betrakting rasens eksteriør og bruksegenskaper. Prisen er personlig.
Få personer er mer kvalifisert en nettopp Pål Wahlquist. Gerd og Pål har hatt 20 kull med engelsksettere som har satt spor etter seg. Dette er relativt få kull, over en lang periode siden 1986. Men kvaliteten på avlshundene er av høyeste merke og resultatene deretter! På rangeringen som avlsrådet har tatt ut fra DogWeb så ligger Pål på topp med antall 1.AK fra sitt oppdrett. 58 % av hundene fra Pål sitt oppdrett kennel Vinsterfjellet har startet på jaktprøver med en premieprosent på hele 49 % hvor 39 % har blitt tildelt 1.AK. 61 % av hundene fra kennel Vinsterfjellet har blitt vist frem på utstilling og 29 % av dem har fått CK.
En egen artikkel om Pål sitt oppdretter kommer i neste nummer av Fuglehunden.

Kristin og Bjørn Watle. Foto: Jon Ivar SøhusHans-Christian Axelsen tildelte Åretshundpris for 2006 til NJCH NMFHh06 Black (Asso Del Centro Marche og Sara). Kristin og Bjørn Watle er som kjent eiere av Black. Grunnen til at denne prisen nå var tildelt var at det var sendt inn feilrapportering av resultater i 2006. To hunder tilhørende samme eier ble strøket, se årsberttningen 2011. Black er den rettmessige og verdige vinner dette året. Black er hel italiener som har bemerket seg med å vinne NM høyfjell i 2006 og fikk sølv på NM vinter i 2007 og på NM lavland har han 5x1.VK. Black har avlet særdeles godt og er far til to NM vinnere, 8 jaktchampioner, bestefar til 2 jaktchampioner og bestefar til en Derby vinner. Black har per i dag 130 avkom og det er mange gode VK hunder etter han som også kan oppnå jaktchampionatet.

Inger-Marie Haaland. Foto: Jon Ivar SøhusInger-Marie Haaland holdt et fengende foredrag "Fra bydame til fjellførkje".
Inger-Marie har startet 2 ganger i det 1000 km lange Finnmarksløpet og vunnet det 2 ganger. Målet i år var klinkende klart det var å vinne det for 3. gang. Inger-Marie fortalte hvordan hun brøt ned målet sitt i delmål slik som det gjøres ellers i forretningslivet. Hun brukte de samme planleggingsmetodene. Hun var meget kritisk til seg selv og tok notater etter hvert løp på hva som ikke var optimalt og forbedret dette. Inger-Marie gikk inn på stell av hunder og det var viktig å kunne lese hundene sine om de hadde det bra. Det kunne være små tegn hun tittet etter under et løp. For eksempel hvordan haleføringen var eller om ørene ble løftet. Det kunne være et lite tegn på at en muskel som begynte å verke. Noen ganger var det å stoppe og gjøre noe med det med en gang andre ganger så fikk det vente til de kom til depotet hvor hunden da fikk massasje etc. Foring var selvfølgelig et viktig element. Under løp så ble det foret i små porsjoner hver 2 time. Ellers så delte hun på vanning og foring. Med en gang de kom inn så ble de vannet og etter en halvtime så ble de foret. Det var lite vann i foret da hun ville unngå få løs mage.

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram