Norsk Engelsksetterklubb

Mon05202024

Oppdatert08:07:39 PM

Åpner for småviltjakt på Dovre

Ny avtale med Norsk Kennel Klub åpner for regulert rypejakt i fjellstueutmålene på Dovre og i Oppdal. I tilegg er det opprettet treningsfelt for fuglehunder på deler av arealet. Jaktkort og treningskort fås kjøpt på inatur.no. Statskog har siden i vår vært i dialog med Norsk Kennel Klub (NKK) vedrørende fjellstueutmålene på Dovre og i Oppdal. Deler av disse utmålene har Statskog i en lang årrekke leid bort til NKK som prøveterreng for stående fuglehunder. Utover dette har arealene ikke vært brukt i småviltsammenheng. Ny avtale åpner nå for regulert rypejakt i fjellstueutmålene på Dovre og Oppdal.

 

- Etter meget gode og konstruktive forhandlinger har vi kommet frem til ny avtale som åpner for regulert rypejakt i dette prøveterrenget, samt at vi har fått opprettet et treningsfelt for fuglehunder på deler av arealet, forteller Torkel Skoglund, utmarkskonsulent i Statskog.

 

Skoglund opplyser at både jaktkort og treningskort fås kjøpt på inatur.no.

- Vi tror nå våre nye tilbud på småviltjakt og hundetrening vil bli godt mottatt. Fjellstuene i området har allerede uttrykt begeistring over de nye tilbudene vi har kommet med. Forhåpentligvis vil vi også få et økt belegg på de to hyttene Statskog har i området, sier Skoglund og ønsker alle velkommen.

 

Alle tilbudene er å finne på inatur.no:

Kilde: Statskog

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram