Norsk Engelsksetterklubb

Sat05112024

Oppdatert08:07:39 PM

Mette Møllerop ny redaktør for Fuglehunden

Mette Møllerop er ansatt som ny redaktør for magasinet Fuglehunden. Vi har bedt henne skrive om noen ord om seg selv slik at dere kan bli kjent med henne og få vite litt om hennes erfaringer fra fuglehundsporten.
Jeg er blitt oppfordret til å si litt om meg selv i forhold til yrkesfaglig, jakt- og fuglehundbakgrunn. For ordens skyld; jeg overtar som redaktør fra FH-5.
 
Den yrkesfaglige utdanningen spenner fra tegning/reklame og grafisk fagbrev til samfunnsfag, pedagogikk, drama, dramaturgi og norsk teaterhistorie. I tillegg kommer flere kurs ved Statens Studiesenter For Film.
 
Yrkesbakgrunn: flere år i trykkeribransjen, undervisning i samfunnsfag, norsk, formgivningsfag og drama i videregående skole. Har journalistbakgrunn fra NRK radio, NRK fjernsyn, avis og blader, redaktør i flere blader, kursleder/foredragsholder for organisasjoner og bedrifter, diverse funksjoner innen filmproduksjon, teaterinstruktør, i dag fast ansatt i SAFE (Sammenslutningen av fagorganiserte i energisektoren) som redaktør av SAFE magasinet og informasjonsansvarlig.
 
Fra den organisatoriske biten i ”fuglehundverden”: en rekke år i Rogaland Fuglehundklubb, RFK, med styrefunksjoner, utstillingskomité, prøveleder for Forusprøven, Forus Open og NM-lavland, terrengkomité, dressurkurs. Fra NESK: distriktsrepresentant for Rogaland i flere år, redaktør av NESK-sidene i FH, medlem av avlsrådet. I tillegg kommer vervet som redaktør av bladet Fuglehundforum, et blad utgitt av Vestlandske Fuglehundklubb, Rogaland Fuglehundklubb, Agder Fuglehundklubb og Telemark Fuglehundklubb og forfatter av jubileumsboka til RFK sitt 25-års jubileum.
 
Begynte med egen hund i 1984 som resultat av en oppvekst i en familie hvor jakt med hund og friluftsliv var hovedfritidsinteressen. Har blant annet en far som var en av stifterne av RFK. I tillegg til jakt, aktivitet på jaktprøver og utstillinger: litt oppdrett av engelsksettere under kennelnavnet Jentefjellet (et ordentlig fjell som ligger bak hytta i Sirdalen og ga grunnlaget for egen jakterfaring.)
Har for tida tre tisper, to voksne hvorav en er dobbelchampion, en utstillingschampion og en liten i dobbelt forstand; ni måneder og rager ikke akkurat høyt over bakken. Har totalt hatt fire NUCH. Solgte en nydelig hannhund i høst med tungt hjerte, utstillingschampion Vind, men innså at hundelivet ble enklere med kun ett kjønn i huset. Hører til dem som definitivt mener at jo mer jakt en hund får, jo bedre blir den på prøve, vel og merke hvis en opprettholder dressuren. Er opptatt av at hundene skal ha allsidig jakterfaring både når det gjelder fugl og terreng. Er derfor også i prøvesammenheng like glad i skogsfuglprøver som prøver på høyfjell og lavland. Av resultater jeg selv setter høyt, er blant annet 4x1.AK skog og 6x1.AK skog på henholdsvis mor Mira og datter Embla, Emblas seier i Forus Open, 5. pr. Artic Cup og 6. plass i NM-lavlandfinale. I tillegg en rekke gode resultater på øvrige hunder. 
Er utdannet jaktprøvedommer og instruktør for jakthunder i fase I og II.
 
Til slutt: er veldig glad for tillitten og håper jeg innfrir forventningene både til dem som har ansatt meg, raseklubbene og leserne av Fuglehunden. I dag har vi en meget oppegående og sammensveiset gjeng med klubbredaktører. Det er både godt og trygt å vite at en er en del av dette laget som etter hvert er blitt godt kjent og samarbeider meget godt. Gjennom de tre foregående årene har redaktør, markedssjef og styre lagt et godt grunnlag for utvikling. I dag har vi et nytt styre i Fuglehunden som representerer både bladproduksjon, journalistikk og bred jakt- og fuglehunderfaring. Sammen med markedsansvarlig vil disse også være en god støtte i videre utvikling av bladet vårt.

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram