Norsk Engelsksetterklubb

Mon04292024

Oppdatert08:07:39 PM

NESK sin prøve flyttes fra Beito

NESK sin prøve på Beito henger i en meget tynn tråd på grunn av ulovlig trening uten grunneiers tillatelse. En prøvedeltaker skal også være tatt for ulovlig jakt.
Reaksjonene mot den ulovlige treningen knytter seg først og fremst til terreng som eies av Søre-Beito grunneierlag. Laget har derfor satt foten ned for fortsatt bruk av terrengene, noe NESK sitt styre har full forståelse for. Andre grunneiere i området, inkludert Øystre Slidre statsallmenning, ønsker oss velkommen. Terrengene her består av mye snaufjell og lite rype på vinteren. Vi mener dette ikke er tilstrekkelig til å gjennomføre prøven her.
NESK er godt i gang med å finne erstatningsterreng, og vi er innstilt på at prøven går sin gang, men altså i andre terreng. Vi vil legge ut ny informasjon så snart vi har funnet en løsning.
 
I mellomtida ber vi ALLE, uansett klubbtilhørighet, motiv eller mangel på kunnskap om lov- og regelverk, om å spørre grunneier om tillatelse før en setter i gang med jakttrening av hund.
Hvilke rettigheter grunneier og hundeeier har i forhold til denne typen trening, er for øvrig klart definert i den nye hundeloven.

http://www.f-k-f.org/ - Se "Arkiv", "Lov om hunder og hundehold"

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram