Norsk Engelsksetterklubb

Mon04192021

Oppdatert08:07:39 PM

Kongepokal til NM høyfjell høst 2017

Kongepokal 2017Norsk Engelsksetterklubb står i 2017 som arrangør av NM Høyfjell for stående fuglehunder. Arrangementet avholdes fra 31. august til 3. september på Hjerkinn, og er av mange regnet som den mest prestisjefylte konkurransen for stående fuglehunder der kvalifiseringskravet for å delta er 1. premie i vinnerklasse. Det er i år 100 år siden den første jaktprøven ble arrangert på Hjerkinn. For å markere dette, søkte styret i høst NKK om at arrangementet skulle tildeles Kongepokal.

 

Det er med stor glede vi kan informere om at NKK har tildelt Kongepokal til NM Fuglehundprøve- høyfjell høst. I tillegg vil NM-vinner også motta NM-plakett fra Norsk Kennel Klub.

Som en kuriositet er følgende sakset fra NKK's tidsskrift fra det første arrangementet som gikk 14-15. september 1917:

"Norsk Kenneklub holder iaar jagtprøve ved Hjerkinn

Anmeldesavgiften er kr. 10,00 for hver hund, uanset hvor mange klasser den anmeldes til. Foruten anmeldesavgiften erlægges for hver hund, som deltar ved loddtrekningen, et innskud av kr 10,00 i klasse B (ÆK) og kr. 10,00 i klasse C. (Vindere) Premiene bestaar av mindre sølvbægre ( tomlinger ) klasse. B og større sølvbægre i klasse C.

* Man reiser fra Kristiania med morgentog til Dombaas st., hvorfra befordring til Hjerkinn st. pr. grustog kan ventes indvilget av jernbanestyrelsen. Deltagere der kommer med Østerdalsbanen, kan ta av ved Lilleelvdal og derfra med automobil til Hjerkinn. Til bestridelse av fællesutgifter under opholdet ved jagtprøvene opkræves selskapspenger med ca kr 3 kroner pr. dag. For hundenes foring maa vedkommende hundeeier selv sørge. Paa Hjerkinn kan intet for paaregnes kjøpt.»

Tidene og rammene for arrangementet er betydelig endret siden den første prøven ble avholdt på Hjerkinn, men
prestisjen til arrangementet er fremdeles like stor.

NESK takker for tillitten og ser frem til jubileumsprøven på Hjerkinn.

Følg oss på

facebook 2015 logo detail    
 instagram