Norsk Engelsksetterklubb

Tue06182024

Oppdatert08:07:39 PM

Viktig melding om gentester

NESK har foretatt en kartlegging som viser at et stort antall hunder som er blitt testet for PRA ikke har registrert status hos NKK. NKK er nå ajour når det gjelder punching av PRA-resultater. Det betyr at dersom resultater ikke er registrert i DogWeb så har NKK mangelfull informasjon.

Det er eier som må melde inn resultater til NKK og på den måten sørge for at de registreres i DogWeb. Slik går dere frem dersom resultatet mangler:

  • For dere som har testet for PRA og har fått svar med hundens chipnummer på, skriv ut PRA-skjemaet fra Min Side. Min Side får du tilgnag til via NKK’s hjemmeside. Min Side-skjemaet og testresultatet må sendes til NKK (PRA-skjemaet fra Min Side behøver ikke underskrives av veterinær). Dersom chipnr ikke står på svarskjemaet, må testen tas på nytt

Fra denne uken er helsedata fra DogWeb som CL og PRA status også inkludert i vår egen hundedatabase under området "Helsedata". Mangler informasjon om din hund i NESK sin hundedatabase, mangler informasjonen også hos NKK i Dogweb.

NESK er klar over at en løsning som synliggjør bruksdata stiller store krav til datakvalitet. Løsningen henter data direkte fra NKK Dogweb så finner du feil på premier, utstillinger, kontakt-  eller helseinformasjon så ber vi om at du dobbeltsjekker om dette også er feil i DogWeb. Feil og mangler fra DogWeb må rettes opp gjennom NKK. Er det feil med vår løsning ber vi om at det sendes melding om dette til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

NESK har i samarbeid med NKK tilrettelagt slik at nye valpekull etter foreldre som er fri for PRA fremover blir automatisk frigenerert i DogWeb. Status vil her komme opp automatisk tilsvarende hva som gjøres for CL i dag. Tidligere fødte valpekull vil per i dag ikke frigenereres, men NKK arbeider for at dette skal komme på plass for alle hunder etter frie foreldre.